POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Bilderberg: „Španija će biti žrtvovana.“

Postavite komentar

Spain-will-be-sacrificed

Bilderberg Izveštaj 2012
Bilderberg: „Španija će biti žrtvovana.“

Tokom tri dana Bilderberg sastanka, evropski bankari, američki vladini zvaničnici i međunarodni menadžeri provode napete rasprave iza zatvorenih vrata između ostalog i o sposobnosti Nemačke da produži svoju kreditnu solventnost na  papiru putem prezaduživanja ostatka Evrope. Jedan nemački bilderbergovac istaknuo da su Nemački resursi su konačni, dok je drugi nemački član izjavio  činjenicu  „da bi bilo nemoguće u trenutno razređenoj političkoj i ekonomskoj klimi pokušavati uveriti nemačke birače da podrže spasavanje Španije, zemlju koja je  zatrovana korupcijom  i neefikasnošću. “

Ključna poruka iz susreta: Španija će biti prepuštena samoj sebi, to je imperativ da se očuva funkcioniranje bankarskog sistema. Španska potpredsednica primila je  dozu poniženja kada je pokušala progurati ideju kolektivne odgovornosti svih zemalja članica EU, „odgovornosti“ u smislu izdavanja Eurobonds jedne vrste menica kojom bi se garantovala solventnos svake države članice (najveće troškove bi snosili nemački poreski obveznici). Odgovor je bio više nego odbojan: „idi igraj se na pesku , devojčice“, Euroobveznice su garancija Nemačke i biće korištene samo u  sopstvene svrhe.

Zaključak nije mogao biti više zastrašujući za neposrednu  budućnost Španije. Španija  će biti žrtvovana na oltaru visoke financije. „Zašto bi vas mi želeli  spasiti, ako je  Španija  lagala  o dubini svojih financijskih problema?“, Upitao je jedan nemački sudionik špansku potpredsednicu. „Vaš bankarski  sistem  je bezvredan. Da li imate kapital koji bi mogao biti od interesa za svakoga? „Odgovor je bio veliko,“ NE. „Jedan američki vladin zvaničnik izjavio je da je“ došlo vreme da pritisnete dugme za  alarm. “

Osećaj panike rastao je  kako  vikend trajao i rasprava postaje sve više i više napeta. Za razliku od španskih građana, Bilderberg ima pristup u potpune podatke o  odlivu depozitnog novca iz Španije i koje će biti veruju oni dva puta veće od, u martu najavljenih 66.2 biliona € .

„Od marta je prošla večnost u financijskom smislu“, kako  jedan Bilderberg primetio, brojevi govore sami za sebe. Dug španskih financijskih institucija je 109% bruto domaćeg proizvoda, dvaput veći iznos nego u Francuskoj ili Nemačkoj, a tri puta veći nego  u Sjedinjenim Američkim Državama. Nenaplativi krediti u građevinskom sektoru su 40% BDP-a u stvarnim uslovima, a ne 20% kako Španska vlada to predstavlja  u svetu.

Drugi Bilderberg izjavio da je „problem sa  Španijom je da je njen  Građevinski sektor kao gorila od 800kg  u prodavnici porcelana ,“ veliki je kao celi proizvodni sektor. Nasuprot tome, u Nemačkoj,Građevinski sektor  je 20%  od ukupne  proizvodnje.

Drugi Bilderberg je istakao da je pre godinu dana, odnos financijskog sektora duga u odnosu na bruto domaći proizvod pao sa  8 triliona US $ na 6.1 trilion dolara. Jedan trilion dolara gubitka se može pripisati kolapsu Lehman Brothersa, kupovinom Bear Stearnsa od strane JPMorgan Chase , i  spajanjem Bank of America-Merrill Lynch.

U zaključku, španski bankarski sistem uključujući i španske banke koje nose  dug španskih domaćinstava  će bankrotirati. Španska vodeća banka, Banco Santander ima nenaplativi  dug više od 800 milijardi eura. Bilderberg očigledno to zna.Gospodari iz senke su rekli svoje  ostaje da se vidi koliko će glumcima trebati da odigraju svoje uloge.

Postoji  rešenje. Španija mora odmah napustiti EU i postati ponovo samostalna država.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s