POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Da li je novinar Michael Hastings, žrtva politike „ciljanih ubistava“ predsednika Obame ?

Postavite komentar

200613top5
piše:
Kurt Nimmo

Kao što je objavljeno u Los Anđelesovom nedeljniku LA Weekly, Michael Hastings je pre smrti radio na članku o američkj tajnoj organizaciji CIA.

„Činjenica da je CIA imala na nišanu Hastings-a , nije iznenadila nikoga ko je bio upoznat sa njegovim radom,“ Dennis Romero je napisao. „mračni svet tajnih organizacija i nezvanična agresivna američka politika bili su među glavnim temama ovog Novinara „.

Kao što se sada ispostavilo , i to čini celu stvar još više sumnjivom, Hastings je nekoliko sati pre smrti kontaktirao WikiLeaks . U Wikileaks tveet-u se navodi: „Michael Hastings je trebao nekoliko sati pred smrt da se obrati Wikileaks advokatu Jennifer Robinson, i rekao joj je da FBI istražuje protiv njega.“

Mainstream mediji su pomenuli smrt novinara Michael Hastings-a koji je radio za časopis Rolling Stone i koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, samo u prolazu i površno: „Michael Hastings se sam nalazio u automobilu koji je udario u drvo pri velikoj brzini, izjavila je sudska medicina“ pisao je New York Times.

Ali fotografije sa mesta nesreće pokazuju da automobil u kome se Hastings nalazio, skoro nikako nije mogao biti povezan sa uzrokom nesreće zbog prevelike brzine. „Auto ne pokazuje nikakve tragove udara. Jedino oštećenje se nalazi u zadnjem delu, a ne na prednjem delu vozila, koje je očigledno promašilo drvo, a zatim je došlo do zaustavljanja „, piše Džim Stoun. „Ovde se radi o jednom Mercedesu a ne o Fiat-u punto. A to znači da vozilo nije moglo da počne da gori samo od sebe. jedan od retko intervjuisanih i citiranih svedoka je video kako je auto › eksplodirao ‹ . “

„Kako god da se događaj posmatra , jedan Mercedes neće se tek tako zapaliti – bez pomoći sa strane – „, objasnio je Stone dalje. „U principu, do požara u novim vozilima može da dođe, iz tri razloga: ako motor izgubi svo ulje ili svu rashladnu tečnost, ili pol baterije dođe nakon ozbiljne nesreće u kontakt sa ramom vozila , koji zatim dovodi do eksplozije rezervoara za gorivo . Ali, u sva ova tri navedenih razloga ,i kojima se praktično mogu pripisati svi požari u modernim automobilima, je taj da bi požaru svim slučajevima izbio u motornom prostoru,te seonda polako širio odatle i uništavao lak vozila pre nego što bi čak i dostigao rezervoar. Praktično neoštećen lak je jasan znak da je Michael Hastings ubijen. Ostatak je sada samo detaljni iscrpni istraživački rad. “

Michael Hastings-ovo ubistvo se mora posmatrati u širem kontekstu. Njegov članak o tadašnjem komandantu američkih snaga, general Stanley A. McChrystal u junu 2010, je na kraju naterao generala da podnese ostavku. Američka vojska je protumačila članak Hastings-a kao pretnju i reagovala u skladu sa tim.

Obamina politika ciljanog ubistva

U februaru ove godine, Ministarstvo pravde je pred dva odbora tajne službe u Kongresu predstavilo ranije ocenjena kao tajna dokumenta u kojima je izloženo pravno opravdanje za ubistvo jednog američkog državljanina. Spisi su se odnosili na Anwar al-Awlaki-ija, koji je takođe nekada „ručavao“ u Pentagonu, pre nego što je navodno na kraju ubijen u sprovedenom CIA napadu bespilotnih letelica u Jemenu. Obama je dao dokumenta u javnost veče pre tog saslušanja,sa kojima John O. Brenan-a unapređuje za novog šefa CIA. Brenan nije slučajno bio glavna pokretačka snaga iza Obaminog ubilačkog programa bespilotnih letelica.

Javnost nije dobila dokumenta na uvid, ali mainstream mediji, koji su znali šta se od njih očekuje,širili su propagandu, da je vlada je obezbedila pravno opravdanje za ubistvo američkog građanina. Prve žrtve ove politike su pomenuti Anwar al-Awlaki, koji je preuzeo vodeću ulogu u Al Kaidi, i njegov 16-godišnji sin, Abdulrahman al-Avlaki. I milioni Amerikanaca koji su godinama preplavljeni bajkama o teroristima i sa odgovarajućom propagandom i manipulacijama, podržavali ovake postupke.

Novinari u viziru

Obamina administracija je potvrdila nepoštovanje Prvog i Četvrtog amandmana Ustava USA (sloboda izražavanja, veroispovesti, štampe i okupljanja, kao i zaštita od uplitanja države) u maju,kada se ispostavilo da je Ministarstvo pravde tajno prisluškivalo američke novinare agencije Associated Press .

Sa ovim potezom, očigledno je nameravano da se zastraše delovi mainstream medija, koji su odbili da učestvuju u insceniranoj propagandi vlade. Zastrašivanje i strah može postići kod novinara mainstream medija njihov nameravani efekat. Ali, kada su u pitanju novinari koji rade za alternativne medije – a to uključuje i one koji su uposleni od strane niše medija establišmenta, kao što su liberalni Rolling Stone magazin – Čini se da su trenutno jedina sredstva ubistva za sprečavanje odstupanja od propisane linije.

Nemarno sprovedena istraga u slučaju sumnje na ubistvo Michael Hastings-a nije slučajna, već namerna. Vlada, Ministarstvo odbrane i CIA žele da po svaku cenu daju jasnu poruku – i ta poruka je bila poslata od strane diktatora kao što su Hitler, Staljin, Mao, i desetine drugih despota, A to je : opasno je po život da se ustane protiv vlade i da se odstupa od oficijalno ne izrečenog ali propisanog kursa.
Izvor:
Kopp online

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s