POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Intel Izvori: Obama Odugovlači napad na Siriju da bi postigao dogovor sa Putinom

Postavite komentar

better1

Vreme predviđeno za napad je isteklo , podrška za vojnu akciju opada ; Hezbolah rasporedio trupe do granice , EU poziva Izrael da pokažu uzdržanost , Asad koristi diplomatske kanale da opovrgne pretnje odmazde

Steve Watson
Infowars.com
Aug 29, 2013
Strani obaveštajni izvori tvrde da Bela kuća koristi opasnost od vojne akcije u Siriji kao adut za pogađanje da postigne dogovor sa Rusijom , dok mediji u Vašingtonu počinju da dovode u pitanje verovatnoću neposrednog napada.
Intel websajt DEBKAfile navodi da njihovi izvori u Vašingtonu i Moskvi tvrde da je Obama „stao na kočnice “ vojnih udara zakazanih za petak ili subotu , a državni sekretar John Kerry završava tajne pregovore sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim .
Sajt navodi da SAD žele da se “ nagode “ sa vladom Vladimira Putina :
„SAD bi omekšle svoju vojnu akciju protiv Asadovog režima i njegove vojske i svele ga na simboličan udarac „, kaže se u izveštaju , “ nakon čega bi američki i ruski predsednici bi objavili sazivanje Ženeva -2 sastanka i predstave rešenje za Sirijsku krizu i okončju građanski rat . “
U izveštaju se konstatuje da je kašnjenje u izdavanju obećanog obaveštajnog izveštaja da pruži dokaze krivice sirijske vlade u hemijskim napadima , zajedno sa izjavom predsednika jutros da se on nije odlučio za napad ,su ipak izgovovori za prikrivanje procesa dogovora sa Putinom .
Washington insajderi takođe pretpostavljaju da Obamin prozor za donošenje odluke o bilo kakvom napadu se ubrzano zatvara jer bi trebalo da putuje u Evropu sledeće srede na samit G-20 u Sankt Peterburgu .
„Keri – Lavrov veza još nije postigla rezultate i tako , u četvrtak ,sudbina američkog napada u Siriji je i dalje veoma fluidna i njegova vremenska linija promenljiva.“ DEBKAfile izveštava .
U međuvremenu , čini se da mejnstrim mediji počinju da sumnjaju u verodostojnost američkih pretnji .
Guardian Washington dopisnik Paul Lewis piše da on vidi “ stepen neizvesnosti „koji se provlači prema pretpostavci da je predsednik na ivici da sprovode vojne napade “ verovatno ovaj vikend“ :
„Problem sa kojim se Bela kuću suočava je trostruk . Prvo , procena njene obavestajne službe da prikače krivicu na Asada za napad hemijskim oružijem , ne može da bude vodonepropusno kao što su mnogi očekivali . Drugo , a delom kao rezultat toga , pukotine se pojavljuju u Kongresu , koji je u potpunosti svestan da je minimalna podrška među američkim biračima za napad. Treće i možda najinteresantnije jeste nedostatak međunarodne podrške „piše Guardian reporter . . .
“ Većina stručnjaka sa kojim sam razgovarao danas veruje da su SAD i dalje voljne da krenu napred sa ograničenim napadima na Siriju . Međutim,brzina kojom se kreću ka toj poziciji može biti značajno smanjena . „Novinar dodaje .
Britanski parlamentarni revolt protiv vojne akcije , kao i široko distribuiran unutrašnji izveštaj koji citira izvore rekavši da obaveštajna služba ne daje verodostojan dokaz protiv Asada takođe nesumnjivo doprinosi kašnjenju napada na Sirije.
Iranska novinska agencija Fars , takođe navodi da je Vladimir Putin uveren da Sirijska vlada ne koristi hemijsko oružje “ , jer oni napreduju u ratu i nemaju potrebu da to urade . “
U telefonskom razgovoru sa iranskim kolegom Hassan Rouhani, Putin je izjavio “ ako SAD ima bilo kakve dokaze da je Sirija koristila hemijsko oružje , kako tvrde , oni treba da daju te informacije inspektorima UN . “
Fars izveštava da je sirijski zamenik ministra inostranih Fayssal Mekdad danas predstavio timu UN neoboriv dokaz da su militanti , a ne Sirijska vojska , koristili to oružje .
U međuvremenu , tokom sastanka sa vojnim liderima , Asad je rekao da se očekuje vojni napad , i obećao je “ Ovo je istorijski sukob iz kojeg ćemo izaći kao pobednik . “
“ Od početka krize , a mi smo bili sigurni da će doći trenutak kada će naš pravi neprijatelj promoliti glavu u našoj zemlji intervenišući. “ izveštavaju Sirijske novine Al-Akhbar .
U Libanu , vladini izvori su rekli da je Hezbolah proglasila uzbunu među svojim kadrovima i počeli razmeštanje trupa na južnoj granici zbog očekivanja američkog napada na Siriju .
Izveštavano je da su zvaničnici u Evropi pozvali izraelsku vladu da “ pokažu uzdržanost u slučaju napada od strane Asada ili drugih koji ga podržavaju . “
Tokom protekle nedelje razni sirijski zvaničnici su izjavili da će Izrael postati meta ako Sirija bude napadnuta . Izveštaj u novinama al – Rai Kuvajta , međutim , citira zvaničnike Evropske unije , koji su rekli da je Asad “ koristio diplomatske kanale da prenese da ne namerava da napadne Izrael jer bi to dovelo sirijski rat na nove teritorije . “

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s