POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Zlato : Novi pljačkaški pohod

Postavite komentar

shutterstock_40164067

Kopp Online
Spirala dugova u SAD nastavlja da se okreće na gore. Uskoro će granica zaduženja biti pomerena na gore. Koliko dugo će to ići dobro ? Pošto SAD živi od toga da Federalne rezerve – što znači centralna banka – i stranci plaćaju svoje dugove . U suprotnom, predstoji posebni pljačkački pohod na zlato.
Magla oko SAD i Sirije polako nestaje. Sirijci su očigledno spremni da popuste . Dakle , stvarni problemi u SAD su ponovo vidljivi i posebno opasni za sve vlasnike zlata u SAD .
16 949 triliona dolara duga se tamo nakupila . To su 53.513 $ po glavi stanovnika , i to sa prosečnim prihodima manjim od 40.000 dolara . Drugim rečima , iz populacije se u vrućoj jeseni ne može ništa više izvući. Zbog toga zabrinjava faktičko povlačenje Kine.
Kina je već ubrizgala više od dva biliona dolara u obveznicama SAD i sada je najveći strani poverioc. Više dugova SAD skoro da ne mogu da naprave, jer samo dug prema Kini je narastao na više od 20 biliona dolara . I to dovodi dolar u narednim mesecima u izuzetne u nevolje.
Nedostatak ratne pretnje sputava interese. Pored toga međustranačka trvenja su ponovo na dnevnom redu. Politički dogovor nije na vidiku . Čak Republikanci pod Ronald Reganom protiv svih istorijskih preobražaja povećali bi svoju potrošnju , a ne snižavali. Dakle , moramo se prilagoditi alternativnom „rešenju “ problemu dolara.
Dr Bruno Bandulet nedavno je citirao delo James Rickards-a , scenario o “ apokalipsi „, kako je naziva Bandulet. Rickards sam je sličan razvoj opisao za američku obaveštajnu službu i zbog toga zna o čemu govori .
Konkretno : Ako dolar padne, što se može desiti u bilo kom trenutku , po našem mišljenju , vlasti SAD će zamrznuti sve strane investicije u američkim državnim obveznicama. Berze će zatvoriti a posebno će Vlada SAD konsifikovati svo zlato koje ima na raspolaganju. Cilj će posebno biti zlato iz Banke federalnih rezervi u Njujorku , i od većih banaka u Njujorku .
Ovo se odnosi i na zlato Bundesbank i stoga Nemačke državne imovine.Već u 30-im.SAD su pod predsednikom Ruzveltom “ kupile “ ili nasilno oduzele zlato, tako da je ovaj scenario verodostojan. Po tome bi Sjedinjene Države, prema proračunima imale oko 17 000 tona zlata. Trenutno , Amerikanci imaju najmanje 8140 tona . Iznad zemlje se nalaze 170 000 tona, tako da američka vlada može da poveća svoj udeo od 0,5 odsto, na oko jedan odsto . Opet , to je dovoljno da se donese nova valuta dolara u opticaj, ako će cena biti postavljena na, na primer , 1.000 $ / unci . Tako bi bilo dovoljno novca u opticaju da se održi ekonomski sistem i dolar bi bio ponovo stabilan.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s