POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Stephen Leeb : početak kraja američkog finansijskog sistema – kada Kina preuzme uzde

Postavite komentar

Chinese yuan-dollar-resize-380x300-crop-300x200

 

Trenutno preovladavajući haos u Vašingtonu renomirani Money Manager Stephen Leeb posmatra sa zabrinutošću i frustracijom. Za njega su trenutne okolnosti , kao što je nedavno izjavio u intervjuu za King World News, početak kraja za SAD i istovremeno veliki poklon za Kinu .
Iako dolar podizanjem limita duga može nešto duže da se održava u životu u ovom trenutku , ali to ne menja činjenicu da se SAD tako kreće korak po korak ka ponoru . Jedini razlog zbog kojih poslovi u SAD mogu biti nastavljeni kao i dosad, je taj da je dolar i dalje najbolji i tako vodeća valuta u svetu .
U isto vreme , međutim ,tu bi bilo i zlato ,nastavlja ekspert . On do sada nije verovao u manipulacije. Međutim, sada kada se finansijskim institucijama, pripisuju manipulacije triliona dolara na deviznom tržištu, ne preostaje mu ništa drugo nego da pretpostavi da se na fizičko tržište zlata značajno utiče .
U poređenju sa masivnim deviznim tržištima zlato bi bilo samo kap na vrućoj steni. To bi, po Leeb-ovom smatranju moglo već uskoro da se promeni. Zlato će evoluirati u vodeću valutu, koja se više neće moći manipulisati , jer Amerika ne drži više konce u rukama.
Ova vlast će biti predata Kini. Sa svakim dolarom, sa kojim cena zlata padne ,biće podareno Kini više moći i kontrole, jer im je sticanje žutog metala olakšano. Da je Kina bila spremna, mogla bi već sada da preuzme kontrolu nad finansijskim sistemom SAD , yuan bi zamenio dolar i sirovine i druge robe bi se trgovale u zlatu .
Realnost je , međutim , da Kinezi po svemu sudeći nisu spremni , jer verovatno još nisu skupili dovoljno zlata . Na kraju , međutim , to će im od strane američke intervencije na tržištu zlata biti olakšano i uskoro promeniti ovu situaciju .
Za Leeb-a nema sumnje da će dolar izgubiti svoj status svetske rezervne valute , a to se dešava čak i u doglednoj budućnosti . Šta onda sledi , je zlatom pokrivena valuta.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s