POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Policijska Država SAD : Odeljenje za unutrašnju bezbednost želi da osnuje “ super tajne “ bezbednosne snage

Postavite komentar

DHS

Paul Joseph Watson
Američko ministarstvo za unutrašnju bezbednost ( Department of Homeland Security, DHS ) planira da potroši 19 miliona dolara za izgradnju privatne bezbednosne jedinice u američkim državama Wisconsin i Minnesota. Ova jedinica bi bila naoružana , i morala bi imati “ veoma visoka bezbednosna ovlašćenja „, kako piše u zvaničnom oglasu .
Prema ovom ugovoru , koji se može naći na sajtu Federal Business Opportunities, Federal Protective Service, trebaju policijsku jedinicu odgovornu za zaštitu osoba i objekata za 9000 manje ili više javnih zgrada.
Na oglasu piše: “ naoružani radnici obezbeđenja za upotrebu na različitim lokacijama u državama Minnesota i Wisconsin . “ “ Na ovoj funkciji ,firma koja preuzme ovaj posao treba da poseduje bezbedonosniu dozvolu stepena > Strogo poverljivo ‘“, rekao je on .
Za razliku od prethodnih tendera u kojima je obično bila navedena i detaljno opisana vrsta posla koji bi trebao da se obavlja od strane obezbeđenja za zaštitu vladinih zgrada, ovo obaveštenje ne pominje ni jednu reč o aktivnostima koje se sprovode od strane oružanih obezbeđenja .
Činjenica da angažovani izvođač mora imati nivo poverljivosti “ strogo poverljivo „, ukazuje da DHS ne traži obični naoružani personal obezbeđenja, već pre neku vrstu plaćenika tipa plaćeničke firme Blackwater, koja se koristi za bilo šta što bi trebalo da se koristi u tajnim operacijama.
Izgradnja oružanih snaga bezbednosti koje u zemlji deluju pod klasifikacijom “ strogo poverljivo „,koji je obično rezervisan špijunskim operacijama ili vojnim operacijama u inostranstvu , pokazuje da DHS Ameriku sve više smatraju “ neprijateljskom teritorijom“ . Angažovanje privatnih plaćenika sa nivoom bezbednosne dozvole „top secret“ , takođe sugeriše da DHS ove snage žele da koriste kao neku vrstu poverljivog aduta koji bi mogao da se koristi nezapaženo u javnosti , zaobilazeći kontrolu Kongresa za različite zadatke .
Ovaj koncept njihove kontrole i uticaja stalno šireće vlade u Vašingtonu , koja za sebe gradi privatne bezbednosne snage, podseća možda nekena predizborno obećanje Baraka Obame da će izgraditi “ nacionalne civilne snage bezbednosti koje bi bile snažne, uticajne i dobro finansirane kao što je i američka vojska “ .
Kupovina od 1,6 milijardi komada municije u poslednjih dvanaest meseci od strane DHS, već je povećalo strahovanja da se Vlada u Vašingtonu plaši izbijanja nereda . U poslednjih nekoliko nedelja ,Ministarstvo je navodno obezbedio znatne sume za zapošljavanje naoružanih stražara za zaštitu objekata . Neki komentatori su zatim predstavili moguću vezu sa nemirima u Americi zbog smanjenja skraćivanja socijalne pomoći. Kako tvrdi Neil Cavuto za informativni program Fox News ,Odeljenje za unutrašnju bezbednost je nedavno obezbedilo 80 miliona dolara za obezbeđenja za zaštitu objekata u pograničnim regionima Njujorka. Ovaj potez je urađen zbog straha od potencijalnih nemira zbog smanjenja socijalne pomoći u obliku hrane.
Pored toga , DHS će finansirati 723 000 radnih sati za naoružane čuvare za zaštitu objekata u američkoj državi Arkansas i drugde . Oni su ranije izvestili da Odeljenje za unutrašnju bezbednost su potrošili pola miliona dolara za nabavku potpuno automatskih pušaka sa biber sprejom i odgovarajućom municijom koja se koristi protiv pobunjenika .

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s