POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Izveštaj : Izrael i Saudijska Arabija sarađuju u mogućem napadu na Iran

Postavite komentar

171113israel

Ynet
Novembar 17 , 2013
Dok se nuklearni pregovori nastavljaju u sredu, Sunday Times izveštava da će Izrael i Saudijska Arabija pojačati saradnju, u pokušaju da se formuliše rezervni plan napada na Iran, u slučaju da razgovori uspeju u postizanju sporazuma,ali ne i u zaustavljanju iranskog nuklearnog programa
Mosad trenutno radi sa saudijskim zvaničnicima na planovima za mogući napad na iranska nuklearna postrojenja , navodi Sunday Times.
Prema navodima lista, i Izrael i Saudijska Arabija su skeptični o nuklearnim pregovorima između Irana i svetskih sila i rade zajedno na mogućem planu za napad,koji bi dospeo na dnevni red ukoliko bi se taj dogovor ostvario , ali ne bi uspeo da zaustave Islamsku Republiku da nastavi svoj nuklearni projekat .
“ Kada Ženevski sporazum bude potpisan ,vojna opcija će se vratiti na sto. Saudijci su besni i spremni su da daju Izraelu svu pomoć koja mu je potrebna , „citiran je diplomatski izvor u novinama , kako se navodi .
Prema Sunday Times,kao deo onoga što se zove rastuća saradnja između Jerusalem-a i Riyadh-a, moguće je da je Saudijsko kraljevstvo već dalo zeleno svetlo Izraelu da se koristi njihovim vazdušnim prostorom u slučaju napada .

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s