POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Poražen od talibana , Washington odlučio da pređe na Rusiju i Kinu

Postavite komentar

051213china
Paul Craig Roberts
Infowars.com
December 5, 2013
U nekoliko dana protesta organizovanih u Ukrajini je primećen relativni nedostatak policijskog nasilja. Za razliku od SAD , Kanade, Tajlanda , Grčke i Španije , mirni demonstranti nisu bili pretučeni, gađani suzavcem , vodenim topovima, ili elektro šokerima od strane ukrajinske policije. Za razliku od Egipta , Palestine i Bahreina , ukrajinski demonstranti nisu gađani bojevom municijom. Uzdržanost ukrajinske vlade i policije na provokacije je zapanjujuća. Očigledno, ukrajinsku policiju nije militarizovao US Homeland Security.
O čemu se radi u ukrajinskim protestima ? Površno gledajući nemaju smisla. Ukrajinska vlada je donela ispravnu odluku da ostane izvan EU. Ekonomski interesi Ukrajine leže sa Rusijom , ne sa EU. To je potpuno jasno .
EU želi da se Ukrajina pridruži kako bi bila opljačkana, kao Letonija , Grčka, Španija , Italija, Irska i Portugal. Situacija je toliko loša u Grčkoj , na primer , da je Svetska zdravstvena organizacija izveštavala da su se neki Grci inficirali HIV-om, kako bi primili 700 eura mesečnu pomoć za HIV inficirane.
SAD žele da se Ukrajina pridruži EU, tako da može da postane mesto za više raketnih baza Washington-a protiv Rusije .
Zašto bi Ukrajinci želeli da budu opljačkani ?
Zašto bi Ukrajinci želeli da postanu mete za ruske Iskander rakete, kao zemlja domaćin za agresiju Washington-a protiv Rusije ?
Zašto bi Ukrajinci pošto su stekli svoj suverenitet od Rusije želeli da ga izgube u EU ?
Očigledno ,inteligentan, svestan , ukrajinski narod ne bi prihvatio ove uslove ulaska u EU .
Pa , zašto su onda protesti ?
Deo odgovora je mržnja ukrajinskih nacionalista protiv Rusije. Sa raspadom Sovjetskog Saveza Ukrajina je postala nezavisna država od Rusije. Kada se imperije raspadnu, drugi interesi mogu da preuzmu vlast. Razne secesije su se dogodile proizvodeći kolekciju malih država , kao što su Gruzija i Azerbejdžan bivše sovjetske republike centralne Azije , Ukrajine, na Baltiku, kao i komada u koje su Čehoslovačka i Jugoslavija bile slomljene od “ nacionalizma. “ Vlade tih slabih država bile su lak plen za Washington da ih kupi. Vlade tih nemoćnih država su mnogo odanije Washington-u nego sopstvenom narodu . Veći deo bivše sovjetske imperije je sada deo Washington carstva. Gruzija, rodno mesto Josifa Staljina , sada šalje svoje sinove da umru za Washington u Avganistanu , baš kao što je i Gruzija činila za Sovjetski Savez ,
Ovi bivši konstitutivni elementi Rusko/sovjetske imperije su inkorporirani u Washington-ovo carstvo. Lakoverni nacionalisti, u ovim američkim kolonijama možda misle da su slobodni , ali oni su jednostavno zamenili jednog gospodara drugim.
Oni su Americi slepo pokorni, jer se sećaju svoje podređenosti Rusiji / Sovjetskom Savezu , a još nisu shvatili svoju podređenost Washington-u, kojeg vide kao oslobodioca sa čekovnom knjižicom. Kada ove slabe i nemocne nove zemlje , koje nemaju zaštitnika , shvate da njihova sudbina nije u njihovim rukama,nego u rukama Washington-a,tad će biti suviše kasno za njih.
Sa slomom Sovjetskog Saveza, Washington je brzo stao na mesto Rusije. Te nove zemlje su sve bile bankrot, kao što je bila i Rusija u to vreme, i na taj način, bespomoćna. Washington je koristio nevladine organizacije (NVO) finansirane od strane SAD i njihove marionete EU da stvori antiruske , pro – američke i pro – EU ,pokrete u bivšim konstitutivnim delovima sovjetske Rusije. Lakoverni narodi su bili toliko srećni da su pobegli Sovjetskom režimu i nisu shvatili da su oni sada imali nove gospodare .
Bila bi dobra opklada da su ukrajinski protesti organizovani događaj CIA koja je, koristeći NVO koje finansira Vašington i EU, manipuliše mržnjom ukrajinskih nacionalista prema Rusiji. Protesti su usmereni protiv Rusije . Ako se Ukrajina može pripojiti i dovesti u tor Washington carstva , Rusija bi bila dodatno oslabljena kao svetska sila.
U tom smislu je NATO sproveo ratne igre protiv Rusije prošlog meseca u operaciji Steadfast Jazz 2013.http://www.strategic-culture.org/news/2013/10/17/nato-steadfast-jazz-exercise-chill-of-cold-war.html .Finska, Ukrajina , Gruzija i neutralna Švedska su ponudili svoje vojno učešće u narednim NATO ratnim igrama blizu ruskim granicama , uprkos činjenici da nisu članice NATO-a .
Umanjenje Rusije kao moćne države je važno za plan Washington-a njihove svetske hegemonije. Ako bi Rusija mogla biti odbačena i nemoćna, jedina preostala briga Washington-a bi tada bila Kina .
Obamin režim “ Pivot to Asia“ najavio je plan Washington-a da okruže Kinu sa pomorskih i vazdušnih baza i da se umeša u svaki spor, koji Kina ima sa svojim azijskim susedima. Kina je odgovorila na provokaciju Washington-a širenjem svog vazdušnog prostora, potez koji Washington naziva destabilizujući ,a u stvari je Washington taj koji destabilizuje region .
Malo je verovatno da će Kina biti zastrašena , ali bi se mogla potkopati ako bi svojom ekonomskim reformama otvorila kinesku ekonomiju zapadnoj manipulaciji . Kada Kina oslobodi svoju valutu i pređe na“ slobodno tržište , “ Washington može manipulisati kinesku valutu i odvesti je u nestabilnost kako bi obeshrabrili njenu upotrebu kao rivala dolaru. Kina je u nepovoljnom položaju tako što ima toliko visoko obrazovanih diplomaca sa američkih univerziteta, gde su bili indoktrinirani sa Washington-ovim pogledom na svet. Kada se ovi Američki programirani diplomci vrate u Kinu, neki bi mogli imati tendenciju da postanu peta kolona,čiji bi potezi mogli da se poklapaju sa Washington-ovim ratom protiv Kine .
Pa kakav zaključak možemo iz svega ovoga izvući ? Washington će prevladati sve dok američki dolar ne propadne.
Pokrenuti su mnogi mehanizmi podrške za dolar.The Federal Reserve i o njihovim milijardama ovisne banke, oborile su cena zlata i srebra, kratkročnim prodajama na tržištu paper futures, što je omogućilo dotok u Aziju po povoljnim cenama , ali uklanjanjem pritiska usponu cene zlata na deviznoj vrednosti američkog dolara .
Washington je prevladao na Japan i , po svemu sudeći ,na Evropske centralne banke , da štampaju novac kako bi se sprečilo jačanje yen-a i eura prema dolaru .
The Trans-Pacific i Trans-Atlantic partnerstva su dizajnirana da bi zadržale zemlje u platnom sistemu američkog dolara tako podržavajući vrednosti dolara na deviznim tržištima .
Istočnoevropskim članicama EU koje još uvek imaju svoje valute je rečeno da moraju da štampaju svoje valute kako bi sprečile rast vrednosti svoje valute u odnosu na američki dolar a što će smanjiti i njihov izvoz.
Finansijski svet je pod palcem Washington-a . I Washington štampa novac za dobrobit i interese 4 ili 5 mega banaka .
Ovo bi trebalo da kaže protestantima u Ukrajini sve što bi trebalo da znaju .

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s