POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Putin : “ Mi nikad nećemo Dozvoliti vojnu superiornost nad Rusijom „

Postavite komentar

puti-8

Verbalni rat oko raketnog štita se zahuktava
Paul Joseph Watson
Infowars.com
Decembar 12 , 2013
Verbalni rat između Sjedinjenih Država i Rusije oko planova NATO raketnog odbrambenog sistema u Evropi se nastavlja , ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da nikada neće dozvoliti drugim silama da steknu vojnu superiornost nad Moskvom .
“ Niko ne bi trebalo da ima nikakve iluzije u pogledu svojih šansi da ostvari vojnu superiornost nad Rusijom , mi nikada nećemo dozvoliti da se to desi …. zahvaljujući našoj vojnoj doktrini i naprednim oružjem „, rekao je Putin tokom svog godišnjeg govora o stanju nacije , dodajući da su Ruske strateške nuklearne snage napravile značajan napredak na tom frontu sa razvojem novih raketnih sistema i dugog dometa vazduhoplovnih objekata .
Putinovi komentari prate neprimerene primedbe potpredsednika Vlade Rusije Dmitrija Rogozina , koji je tvrdio da će Rusija odgovoriti nuklearnim oružjem , ako bi bila na meti američkih konvencionalnih projektila.
Vašington planira da završi projekat i da instalira raketni sistem odbrane u Poljskoj ,u gradu Redzikowo do 2018 , dok drugi balistički sistem raketne odbrane u južnoj Rumuniji se očekuje da bude operativan do 2015 .
Putin se požalio da , dok pretnja od iranskog nuklearnog programa opada kao rezultat dogovora prošlog meseca u Ženevi,raketni štit se još uvek nadograđuje, dodajući da sistem “ je odbramben samo u nazivu “ i ima “ strateški ofanzivni potencijal “ kroz razvoj projektila hipersoničnih brzina dugog dometa.
Putin je dodao da će program imati “ veliki uticaj na globalnu i regionalnu stabilnost “ i preti da će potkopati postojeće protokole strateške kontrole nuklearnog naoružanja.
“ Mi smo toga svesni i mi znamo šta je potrebno da uradimo povodom toga , “ izjavio je Putin , najavljujući stvaranje “ globalnog nadzora “ za potrebe ranog upozoravanja i lociranje ciljeva koji će raditi u realnom vremenu , kao i planove da ojača Ruske “ svemirski bezirane strateške snage“ i nastavi tok “ bezpresedanskog ulaganja “ u Vojsku i mornaricu .
Rusija je odgovorila na ofanzivne pretnje koju predstavlja štit sopstvenim pokretanjem ogromne proizvodnje oružja kao i izvođenja najveće vojne vežbe u zemlji posle hladnog rata

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s