POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Think Tank : “ Posebna Kriza “ je potrebna da bi se očuvao “ Novi svetski poredak „

Postavite komentar

170114atlantic

Autor “ šokiraj i zastraši “ doktrine kaže da je elita ugrožena od strane nedržavnih aktera poput Edward Snowden-a
Paul Joseph Watson
Infowars.com
Januar 17 , 2014
Pišući za Atlantski savet , istaknuti think tank sa sedištem u Washington DC , Harlan K. Ullman upozorava da je potrebna“ posebna kriza “ da se sačuva “ novi svetski poredak „, koji je pod pretnjom da će biti zaustavljen od nedržavnih aktera kao što su Edward Snowden.
Atlantski savet se smatra veoma uticajnom organizacijom sa bliskim vezama sa glavnim kreatorima politike širom sveta . Predvođena je generalom Brent Scowcroft-om, bivšim nacionalnim savetnikom Sjedinjenih Država za bezbednost američkim predsednicima Gerald Ford i George H. W. Bush . Scowcroft je takođe savetovao predsednika Barack Obamu.
Harlan K. Ullman bio je glavni autor “ šokiraj i zastraši “ doktrine i sada je predsednik Killowen Group koja savetuje vladine lidere .
U članku pod naslovom Rat protiv terora nije jedina pretnja , Ullman tvrdi da , “ tektonske promene preoblikuju međunarodni geostrateški sistem „, tvrdeći da to nisu vojne supersile poput Kine, nego “ ne-državni akteri “ kao što su Edward Snowden, Bradley Manning i anonymous hakeri koji predstavljaju najveću pretnju za “ 365 godina stari Westphalian system“ jer oni ohrabruju pojedince da postanu samouvereni , u uklanjanju državne kontrole.
“ Vrlo malo njih su ovo uzeli u obzir a još manje su reagovali na ovu realizaciju , “ primećuje Ullman , jadikujući da “ informaciona revolucija i trenutna globalna komunikacija “ ometaju “ novi svetski poredak “ kojeg je najavio američki predsednik George H. W. Bush pre više od dve decenije.
“ Bez posebne krize , malo je verovatno da će se preokrenuti ili ograniči šteta nanesena neuspešnim ili pogrešnim upravljanjem „, piše Ullman , što znači da će samo još jedna kataklizma u stilu 9/11 omogućiti državi da ponovo potvrdi svoju dominaciju dok “ zadrži , smanji i eliminiše opasnosti od novo-osnaženih ne-državnih aktera . “
Ullman zaključuje da eliminacija ne-državnih aktera i samostalnih pojedinaca “ mora da se uradi „, u cilju očuvanja novog svetskog poredka . Rezime njihovog materijala sugeriše da Atlantski savet-definicija“novog svetskog poretka“ je globalna tehnokratija vođena spajanjem velike vlade i velikog biznisa pod kojima je individualnost zamenjena Transhumanom singularnosti .
Ullman retorika zvuči donekle slično onom za koju su se zalagali suosnivač Trilateralne komisije i redovni Bilderberg polaznik Zbigniew Brzezinski, koji je u 2010 , rekao na sastanku Saveta za međunarodne odnose da“ globalno političko buđenje „, u kombinaciji sa razmiricama među elitom , prete da poremete kretanje ka jedinstvenoj svetskoj vladi .
Ullman-ov podrazumevajući poziv za „posebnu krizu“ da rehabilituje podršku državne vlasti i velike vlade ima jezivu nijansu projekta- Project For a New American Century’s iz 1997 tužbalice u kojoj je pisalo “ izostankom nekog katastrofalnog „Catalizing“ događaja – kao novi Pearl Harbor, “ ekspanzija SAD militarizma bi bila nemoguća.
U 2012 ,Patrick Clawson, član uticajnog pro-Israel Washington Institute za bliskoistočnu politiku ( WINEP think tank ) , takođe je predložio da Sjedinjene Države treba da pokrenu postepenu provokaciju da započnu rat sa Iranom .
Ullman je zabrinutost zbog opadajuće moći državnih institucija koje su njihov uticaj istrošile zbog snažnih pojedinaca , pre svega preko Interneta,još jedan je znak da je elita u panici zbog „globalnog političkog buđenja „, koje se nedavno samo ukazalo kroz postupke ljudi kao što su Edward Snowden, Julian Assange, Bradley Manning i njihova rastuća legija pristalica .

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s