POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Američki State department uhvaćen na delu kako radi na promeni režima u Ukrajini

Postavite komentar

US Assistant Secretary of State gives press conference in Kiev

F. William Engdahl
Predstavnik američkog Stejt departmenta za Evropu Victoria Nuland je uhvaćena u toku telefonskog razgovora sa njenim kolegom ambasadorom Geoffrey (»Geoff«) Pyatt u Kiew-u na delu u planiranju detalja američke intervencije u vladi Ukrajine . U doba Snowden i NSA špijuniranja protiv bilo koga Washington sada želi da optuži Rusiju da su presreli i objavili razgovor .

U objavljenom snimku telefonskog razgovora između Nuland, neokonzervativne i ključne osobe u Obaminoj administraciji , koja je organizovala nedavne proteste u Ukrajini,i američkog ambasadora u Kiew-u može se jasno čuti, kako insceniraju SAD organizovani puč i detaljno ga planiraju. Nuland diskutuje sa američkim ambasadorom , kako bi mogli da ubede Vitalija Klička da se ne meša,i o problemima u njegovom braku, i koga da umesto njega dovedu u vladu. Nuland bi zvezdu opozicionog pokreta Klička da ubedi da se ne pridruži kao zamenik premijera u novoj koalicionoj vladi , nego da sa strane upućuje kritike. Odjedanput čujete Nuland, očigledno razočarana stavom EU prema koalicionim razgovorima , kaže sasvim jasno : Fuck EU – “ Jebeš EU ‘
Da se ne radi o propaloj privredi u Ukrajini, i stradanju miliona ljudi od početka SAD organizovanih protesta u novembru prošle godine i smrti nekoliko nevinih građana -otkrivanje telefonskog razgovora bila bi politička komedija prvog reda. Nuland , jedna od zloglasnih ostataka Bush-a i Cheney-a, odlučan neo – konzervativni ratni huškač koja je bila pod Bush-om američki ambasador u NATO-u. Hillary Clinton ju je dovela kasnije u Washington. Danas je ona odgovorna za Evropu , i to i za EU i za istočnu Evropu , gde jasno igra ključnu ulogu u pokušaju promene režima u Kijevu.
U presretnutom telefonskom razgovoru može se jasno čuti, kako ona savetuje ambasadora Pyatt-a da ubedi, Klička i predsednika desničarske stranke Swoboda koja je osvojila deset odsto glasova na poslednjim parlamentarnim izborima, da ostanu izvan koalicije . Može se jasno čuti kako Nuland izjavljuje da želi Arsenija Jazenjuka, predsednika otadžbine partije,i njenog osnivača u zatvoru Julije Timošenko, da vidi kao ključnog čoveka u vladi. Pored toga , ona govori kako je potpredsednik SAD Joe Biden njoj potvrdio da je on spreman da podrži taj plan.
Washington je sada odgovorio na objavljivanje neprijatnog snimka na YouTube , koji se proširio na Internetu u noći kao šumski požar : Moskvi se prebacuje da su navodno postavili presretnuti razgovor javno . Twitter-poruka ruskog zamenika premijera Dmitrija Rogozina kao reakcija na snimak ubrzo nakon pojave na Internetu koristi se za pokušaj jadnog kontranapada “ To je novi najniži nivo u ruskoj špijunskoj praksi u vezi sa objavljivanjem i twitter komentarom „, rekao je portparol američkog State departmenta Jen Psaki. “ Oni ga šire aktivno , postuju i Tweett-uju o tome , mi smatramo ovo kao novi najniži nivo. “ Psaki je izjavio da je Nuland kontaktirala svoje kolege u EU i izvinila se zbog njene neprijatne opaske. Pa , prilično jadno .
Ko god da je ovo prisluškivao – a i vlada Ukrajine je u stanju da sluša razgovore, ne samo Rusija ili NSA – sada je poznato da Nuland i Obamina administracija pokušavaju sa svim sredstvima razdvojiti Ukrajinu od Rusije. To je sada možda malo komplikovanije objavljivanjem ovog videa.
Snimak možete čuti ovde:

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s