POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Zapanjujuće Licemerje EU u slučaju Krima

Postavite komentar

170314eu

Institucija koja ignoriše referendume sopstvenih građana naziva glasanje na Krimu nedemokratskim
Paul Joseph Watson
Infowars.com
Mart 17 , 2014
Karakterizacija Evropske unije Krimskog referenduma da se pridruži Rusiji kao “ nedemokratski “ je protkana zapanjujućim licemerjem s obzirom na to da je EU ignorisala svoje građane kada su odbacili evropski ustav u brojnim prilikama .
Nakon jučerašnjeg referenduma na  kojem je narod  crnomorskog poluostrva glasao 97 % u korist da postane deo Ruske federacije ,EU je reagovala uvodeći sankcije za 21 – og ruskog i ukrajinskog zvaničnika , deklarišući referendum  “ nezakonitim “ .
To je standardna operativna procedura za Evropsku uniju , koja uobičajeno negira volju svog naroda ignorisanjem narodnog glasanja i referenduma , ako im se ne sviđa rezultat .
Kada su glasači u Francuskoj i Holandiji odbacili ustav EU u 2005 , umesto prihvatanja ishoda ,Evropska unija jednostavno je preimenovana Ustav i ponovo ga uvela kao Lisabonski sporazum , što je primoralo Evropljane da glasaju ponovo .
Čak i kada su Irski glasači odbacili Lisabonski ugovor u 2008 ,EU je jednostavno promenila pravila sa kojima dozovoljava da sporazum bude usvojen samo sa jednoglasnom odlukom iz svih država članica i usvojili ga u svakako , suprotno svakom pojmu demokratije .
U drskoj izjavi da će EU ignorisati referendume , Giscard d’Estaing je čak javno priznao da je Lisabonski sporazum “ pažljivo osmišljen da zbuni javnost . “
Nazivajući glasanje na Krimu kao nedemokratsko i nezakonito ,EU pokazuje svoje uobičajeno zapanjujuće licemerje . To je institucija koja je u više navrata prekršila demokratsku volju svojih građana održavajući periodične referendume dok Evropljani jednostavno nisu odustali i prihvatili rezultate birokratskih parazita u Briselu koje su oni celo vreme pokušavali nametnuti.
Negiranje Krimskog glasanja Sjedinjenih Država i EU je takođe više nego smešno kada se uzme u obzir činjenica da su početni Euromaidan protesti, koji su doveli do nasilnog rušenja Ukrajinske demokratski izabrane vlade , finansirani od samih Sjedinjenih Država preko State departmenta u saradnji sa grupama kao što su US Agency for International Development (USAID) i National Endowment for Democracy.
Možda ako Rusija jednostavno sledi primer Zapada tako što izazovu nasilni i krvavi puč da zbaci Krimske vlasti i oslone se na ekstremističku taktiku zastrašivanja da instaliraju pro – Moskovske lidere bez ikakvog demokratskog glasanja, da li bi onda  William Hague, John Kerry and Catherine Ashton bili zadovoljni ?

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s