POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Predstoji li nam kraj Sjedinjenih Američkih Država ili kraj sveta ?

Postavite komentar

dollar-collapse

jedno od toga će se sigurno dogoditi
Paul Craig Roberts
2014 se pokazuje kao godina svođenja računa za SAD .
Ukazuju se dva pritiska na američki dolar . Jedan pritisak dolazi od opadanja sposobnosti Federalnih rezervi da manipuliše cenom zlata dok zapadne zlatne zalihe isčezavaju i spoznaja istine na tržištu o Fed ilegalnom nameštanju cene zlata. Dokazi da u vreme slabijeg trgovanja zlatom u vrednosnim papirima tržište biva preplavljeno nepokrivenim praznim prodajama (velike količine futures) govore nedvosmisleno o tome . Postalo je očigledno da se manipuliše cenom zlata na tržištu futures-a u cilju zaštite vrednosti dolara od posledica Quantitative easing-a.
Drugi pritisak nastaje od nerazumnih pretnji Obaminog režima sankcijama Rusiji. Druge zemlje nisu više spremne da tolerišu zloupotrebe Vašingtona svetskog standarda dolara . Vašington koristi na dolaru zasnovan međunarodni platni sistem da nanese štetu privredama zemalja koje se opiru političkoj hegemoniji Vašingtona .
Rusiji i Kini je bilo dosta svega. Kao što sam izveštavao i kao što je Petar Koenig izveštavao ovde http://www.informationclearinghouse.info/article38165.htm Rusija i Kina odvajaju svoju međunarodnu trgovinu od dolara . Od sada , Rusija će sprovesti svoju trgovinu , uključujući i prodaju nafte i prirodnog gasa u Evropu , u rubljama i u valutama svojih BRICs partnera .
To znači veliki pad potražnje za američkim dolarima i shodno tome i pad vrednosti dolara.
Kao što je John Williams ( shadowstats.com ) objasnio ,američka ekonomija se nije oporavila od krize u 2008 već je i dalje oslabila . Velika većina populacije SAD je u tečkoćama zbog izostanka rasta prihoda proteklih godina . Kao što je SAD sada uvozno zavisna ekonomija ,pad vrednosti dolara će podići cene i životni standard SAD gurati niže.
Svi dokazi ukazuju na ekonomski kolaps SAD u 2014 , i to je i zaključak izveštaja John Williams-a iz 9. Aprila
Ove godine bi se takođe mogao videti i raspad NATO-a , pa čak i EU . Nesmotren potez Vašingtona u Ukrajini i pretnja sankcijama protiv Rusije su gurnuli svoje marionetske NATO države na opasni teren. Vašington je pogrešno procenio reakciju u Ukrajini i svojim rušenjem izabrane demokratske vlasti i nametanjem marionetske vlade. Krim je brzo napustio Ukrajinu i pridružio se Rusiji . Drugi bivše ruski teritorije u Ukrajini će možda uskoro slediti . Demonstranti u Lugansk , Donjeck i Harkov traže svoje referendume . Demonstranti su proglasili Narodnu Republiku u Donjecku i Harkovu Narodnu Republiku . Marionetska vlada Vašingtona u Kijevu je zapretila da će zaustaviti proteste sa nasiljem . http://rt.com/news/eastern-ukraine-violence-threats-405/ Vašington tvrdi da su protesti organizovani od strane Rusije , ali niko ne veruje Vašingtonu, pa čak ni njihove Ukrajinske marionete.
Ruske novosti su izvestile da su identifikovali američke plaćenike u Kijevu, snage koje su poslate da obore separatiste u istočnoj Ukrajini . Član desničarske , neonacističke partije Otadžbina u Kijevskom parlamentu pozvao je na pucanje i likvidaciju demonstranata .
Nasilje nad demonstrantima verovatno će dovesti i Rusku vojsku u igru i rezultirati u povratku Rusiji svojih bivših teritorija u istočnoj Ukrajini koji su predati Ukrajini od strane sovjetske Komunističke partije .
Vašington kao u bunilu baca oko sebe pretnje , i sa tim gura Evropu u dve veoma neželjene konfrontacije . Evropljani ne žele rat sa Rusijom zbog puča Vašingtona u Kijevu , i Evropljani shvataju da bilo kakve sankcije Rusiju , ako se sagleda, će učiniti mnogo više štete Evropljanima . U okviru EU , raste ekonomska nejednakost među državama , visoka nezaposlenost , i stroge ekonomske mere štednje nametnute siromašnijim članicama stvorile su ogromnu napetost . Evropljani nisu raspoloženi da nose teret Vašington – orkestriranog sukoba sa Rusijom . Dok Vašington nudi Evropi rat i žrtvovanje , Rusija i Kina nude trgovinu i prijateljstvo . Vašington će učiniti sve da zadrži evropske političare -kupljene i plaćene -(bought-and-paid-for) za i u skladu sa politikom Vašingtona , ali mogućnost za Evropu da ode u propast zajedno sa Vašingtonom je sada mnogo veća.
Širom na mnogim frontovima , Vašington se pojavljuje u svetskim očima kao dvoličan , nepouzdan , i totalno korumpiran. Securities and Exchange Commission, tužioc James Kidney iskoristio je priliku njegovog penzionisanja da otkrije da su njegovi nadređeni opstruisali njegovo krivično gonjenje Goldman Sachs i drugih banki koje su „prevelike da bi propale“ (“banks too big to fail,”), jer njegovi SEC šefovi nisu fokusirani na pravdi, nego “ na dobijanju visoko plaćenih poslova nakon njihove službe u vladi SAD “ štiteći banke od krivičnog gonjenja za svoje nezakonite radnje . http://www.counterpunch.org/2014/04/09/65578/
Američka agencija za međunarodni razvoj (Agency for International Development) je uhvaćena kako pokušava da koristi društvene medije da zbaci vladu Kube . http://rt.com/news/cuba-usaid-senate-zunzuneo-241/
Na ovu odvažnu bezobzirnost dolazi na vrh još i Vašingtonovo rušenje ukrajinske vlade. NSA špijunski skandal , investigativni izveštaj Seymour Hersh-a , da je gasni napad Sarina u Siriji bila lažna zastava događaj koji je aranžirala Turska, članica NATO , kako bi se opravdao vojni napad SAD na Siriju , Vašingtonovo prisiljavanje na spuštanje i pretres aviona Bolivijskog predsednika Evo Morales-a, optuživanje Sadama Huseina za „oružje za masovno uništenje“ zloupotreba libijske rezolucije zabrane leta za vojni napad , itd, itd . U suštini , Vašington je toliko oštetio poverenje drugih zemalja u presudu i integritet američke vlade da je svet izgubio svoju veru u američko rukovodstvo. Vašington se svodi na pretnje i mito i sve više se predstavlja kao siledžija.
Jedna od dve stvari je verovatna : Ili će američki dolar biti napušten i kolabirati u vrednosti , čime se završava status supersile Vašingtona i pretnje Vašingtona svetskom miru , ili će Vašington dovesti svoje EU marionete u vojni sukob sa Rusijom i Kinom . Ishod takvog rata bi bilo daleko više razorniji nego kolaps američkog dolara .
Kompletan članak na engleskom na
http://www.paulcraigroberts.org/2014/04/09/us-world-coming-end-paul-craig-roberts/

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s