POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Visoki Američki diplomata : Rusija je izdala „novi svetski poredak „

Postavite komentar

250417putin
Odbijanje Moskve da pristane na NATO zahteve u Ukrajini signalizira novi hladni rat
Paul Joseph Watson
Infowars.com
Visoki diplomata Christopher R. Hill kaže da odgovor Rusije kod Ukrajinske krize znači da je Moskva izdala “ novi svetski poredak “ čiji je deo bila poslednjih 25 godina .
U izdanju za uticajan Project Syndicate publication, Hill bivši američki ambasador u Iraku i Koreji , piše da je ruska aneksija Krima i kampanja “ zastrašivanja “ protiv Kijeva donela kraj 25-godišnjem istorijskom periodu, optužujući Moskvu u angažovanju u “ regresiji , recidivismu i revanšizmu “ .
Hill-ova definicija „novog svetskog poretka“ je post- glasnost učešće Rusije u “ zapadnim institucijama, tržišnoj ekonomiji , i višepartijskoj parlamentarnoj demokratiji . “
“ Ovaj novi svetski poredak se održao skoro 25 godina . Osim Ruskog kratkog rata sa Gruzijom u avgustu 2008 (sukob generalno vidi kao podstaknut od strane bezobzirnog gruzijskog rukovodstva ) , ruski pristanak i posvećenost „novom svetskom poretku „, koliko god problematičan , bio je jedan od velikih dostignuća doba post- hladnog rata „, piše Hill .
Hill, koji je savetnik u Albright Stonebridge Group, “ kompanije za globalnu strategiju “ sa pipcima duboko unutar Bele kuće i Stejt departmenta , nastavlja da optužuje Moskvu za oživljavanje dana sovjetskog carstva , dodajući da je , “ Rusija … čini se nije više zainteresovana za ono što joj je Zapad nudio u poslednjih 25 godina : specijalni status sa NATO-om , privilegovan odnos sa Evropskom unijom , kao i partnerstvo u međunarodnim diplomatskim naporima “ .
Tvrdeći da zapadne sankcije neće imati nikakav uticaj , Hill tvrdi da NATO treba da se pripremi za duge staze , upozoravajući da će Rusija “ nastojati da napravi sličan problem među bivšim sovjetskim “ saveznicima „, pozivajući se na nemačku invaziju Poljske u 1939 i sugerišući da Moskva može pokrenuti agresiju protiv drugih naroda istočne Evrope .
Hill-ova tvrdnja da je Rusija okrenula leđa „novom svetskom poretku“ ilustruje kako Moskva želi da vodi alternativnu BRICs savezničku frakciju koja će predstavljati glavnu opasnost za budućnost unipolarnog sveta predviđenog od strane SAD i NATO .
Drugim rečima , da li Rusija želi ili ne ,zapadna elita gura je ka novom hladnom ratu i svet možda ulazi u najopasniji period istorije posle kubanske raketne krize.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s