POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

U.S. NATO general Poziva za trupe u Ukrajini

Postavite komentar

110414nato

Infowars 1, Juli 2014
Breedlove dao je svoju izjavu nekoliko sati pre nego se nasilje nastavilo u istočnoj Ukrajini
Air Force Gen. Philip M. Breedlove, vrhovni komandant Savezničke komande za operacije NATO-a , najavio je u ponedeljak da će Sjedinjene Države poslati trupe “ da pomognu odgovoriti na Rusku agresiju u Ukrajini , “ navodi McClatchy.
“ Ovo je veoma važno vreme u Evropi , verovatno najvažnije od kraja Hladnog rata , posebno zbog nedavnih promena prouzrokovanih od strane Rusije „,rekao je Breedlove iz Pentagona.
“ U ovoj operaciji , mi ćemo nastaviti da demonstriramo našu stalnu posvećenost kolektivnoj bezbednosti NATO i posvećenosti do trajnog mira i stabilnosti u regionu , u svetlu ruske intervencije u Ukrajini konkretno , “ objasnio je General sa četiri zvezdice.
Breedlove tvrdi Rusija isporučuje separatiste sa protivavionskim oružjem , tenkovima , transporterima i drugim teškim naoružanjem.On je rekao da je “ veoma dobra verovatnoća “ da je Ruska protivavionska artiljerija korišćena u oboranju ukrajinskog transportnog aviona 14. juna.
“ Ruski neregularne snage su veoma aktivne u istočnoj Ukrajini , “ rekao je Breedlove . “ Ruski podržane snage aktivne su u istočnoj Ukrajini . I Rusko finansiranje je veoma aktivno u istočnoj Ukrajini . “
Rusija je negirala optužbe . “ To su sve gluposti , ne postoje posebne jedinice , specijalne snage ili instruktori na istoku Ukrajine „, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u aprilu .
Breedlove je dao njegovu izjavu par sati pre novog izbijanja nasilja nakon što je istekao dogovor o prekidu vatre.
“ Aktivna faza operacije protiv terorizma nastavljena je jutros , “ izjavio je predsednik Ukrajinskog parlamenta , Oleksandr Turchynov zakonodavcima . “ Naše oružane snage pogađaju baze i ispostave terorista . “
Putin je kritikovao nastavak vojne akcije od strane Poroshenko vlasti u Kijevu . „Nažalost , predsednik Poroshenko je rešio da nastavi vojnu akciju „, rekao je Putin tokom susreta ruskih ambasadora u Moskvi . “ Nismo uspeli da ga ubedimo da put ka sigurnom , stabilnom i neprikosnovenom miru ne može biti kroz rat . „

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s