POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Zašto USA elita moćnika promoviše destabilizaciju islamskih država

Postavite komentar

Startbild_Amerikas-heiliger-Krieg

Kopp online

Već nekoliko godina , talas ratova i nasilja kotrlja se širom sveta . Većinu njih izazovu „unutrašnji nemiri “ izazvani od strane “ separatista „, “ boraca za slobodu “ ili “ islamskih terorista “ u sve veće nasilne sukobe . Šta se krije iza ovih strategija krize ? Istraživanje geo- stratega i međunarodnog bestseler autora F. William Engdahl otkriva saradnju zapadne , pre svega američke tajnih službi sa islamističkim džihad organizacijama .
Odmah nakon napada na Svetski trgovinski centar , predsednik Bush najavio je“ krstaški rat „. Jedan “ rat protiv terora ,koji će trajati dugo vremena . “
U ovoj knjizi , autor F. William Engdahl na osnovu šokantnih detalja ukazuje da je“ rat protiv terora “ ustvari rat protiv islama. I da ova kao krstaški rat okarakterisana borba je samo sredstvo do cilja za jedan mnogo važniji projekat, a to je : Amerika vidi svoju nadmoć u svetu pod pretnjom . Nuklearna sila Rusija i nadolazeća sila Kina počinju da prestižu USA . Zatim, tu su zemlje Evrope , čije udruživanje je za USA pretnja .
Amerika je identifikovala opasne „evroazijske “ protivnike . I ona koristi islam da preduzmu akcije protiv ovog neprijatelja . Plan je : USA forsiraju rat protiv islama , sa tim raspaljuju mržnju muslimana prema ne-islamskim stanovništvom u svetu – i mržnju među muslimanima samim, tako da će doći do ratova i terorističkih akata koji destabilizuju zemlje u Aziji i Evropi i Americi obezbediti izgovor da izgradi baze u različitim državama i delovima sveta .
Ova računica izgleda da radi : Kroz mahinacije USA , postoje ratovi i sukobi u Afganistanu , Pakistanu , Jemenu , Siriji , Somaliji, Jordanu , Tunisu, Egiptu i Libiji . Ali, čak i u Kini i Rusiji .
Planirano dugo
Sjedinjene Američke Države ne koriste Muslimane samo od 11. septembra 2001 . F. William Engdahl pokazuje da je američka elita moćnika počela svoju kampanju još pre nekoliko decenija . Tako je CIA podržavala odmah posle Drugog svetskog rata , Muslimansko bratstvo , koje se udružilo u Minhenu , da bi se širio džihad na Zapadu .
Prvi veliki uspeh sa perfidnom strategijom postigla je Amerika nakon sovjetske invazije na Afganistan. Uz pomoć od strane CIA i Saudijske Arabije regrutovani je veliki broj „mudžahedina “ koji su se borili protiv Sovjeta . „sveti ratnici“ su uspeli čak i da pobede Ruske okupatore . Sovjetski Savez se povukao iz Afganistana, kao što je poznato.
Eskalacija posle 11. septembra
Pobeda nad velikom silom je nakraju dovela i do toga da je se bezbroj muslimana pridružio borbi protiv “ nevernika „. Nakon 11. septembra 2001 njihov broj je bukvalno „eksplodirao „. Nije ni čudo, napadi na Svetski trgovinski centar i Pentagon su dali USA razlog da još više podstaknu sukob sa islamom . Akcijama koje su usledile na napade, Amerika je provocirala je muslimane na do sada ne viđen način .
Tako su USA umarširali ubrzo posle 11. septembra 2001 u Afganistan. Iz perspektive Amerikanaca ovo je ponudilo dve različite prednosti. Kao prvo, USA su mogle da izgrade mnogo vojnih baza u Afganistanu pod izgovorom borbe protiv terorizma . Baze , iz kojih oni mogu da prete Rusiji i Kini.
Drugi razlog je bio, da će njihovo prisustvo u Afganistanu neminovno izazvati otpor i osvetu hiljada muslimana . Kao rezultat toga , bitke i teroristički napadi u islamskom svetu su se rasplamsale sve više. Za USA je to izgovor da još više ojača svoje prisustvo u regionu .
Terorizam svim sredstvima
F. William Engdahl pokazuje u detalje kako američka elita moćnika forsira konfrontaciju između muslimanskog i ne-muslimanskog sveta . On takođe otkriva , sa kojim perfidnim sredstvima USA povećavaju jaz između dva tabora .
Tako su namerno formirani centri za mučenje u različitim islamskim zemljama . Fotografije i video muslimana , koji su tamo zlostavljana pojavili su se u novinama i televizijskim stanicama . To nije bila slučajnost . Slike bi trebalo da idu u svet . Kakve reakcije će izazvati u islamskom svetu , Americi je bilo jasno .
Akcije bezpilotnih letelica , o kojima se iznova i iznova izveštava koji služe ne samo u vojne svrhe : deo đavolskog plana je da u napadima budu ubijeni civili i da mržnja muslimana raste .
“ Sveti rat “ u Evropi
Većina evropskih građana vidi u Americi saveznika . Oni pretpostavljaju da delimo zajedničke vrednosti i interese . Ali ovaj pogled je opasan. Zbog ujedinjenja evropskih zemalja , Ekonomske i monetarne unije , zajedničke spoljne i ekonomske politike … sve ovo predstavlja pretnju za USA.Iz perspektive Amerikanaca je Evropa član „evroazijskog partnera“ kojeg se mora poraziti .
Sjedinjene Države su podržale ‘ sveti rat ‘ , dakle , takođe u Evropi . F. William Engdahl opisuje kako su se USA potrudili da izazovu i eskaliraju sukob u ratu između Srba i Muslimana u Jugoslaviji . I kako su oni otvorili put za islamizam na Kosovu. Amerika neće ostaviti na ovome svoje aktivnosti na Balkanu . Pošto takozvani “ rat protiv terorizma “ je tek početak .
USA elita moćnika je prilagođena vrsti novog Tridesetogodišnjeg rata . Kako ovaj rat treba da izgleda i šta može da se desi kod nas u Evropi , objašnjava William F. Engdahl u ovoj senzacionalnoj knjizi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s