POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Kina će početi Yuan „Swap Trading“ trgovanje sa Ruskom Rubljom U ponedeljak

Postavite komentar

yuan

by kurt nimmo | December 26, 2014 , Infowars
Svet je bio spor u buđenju na novu realnost u kojoj Kina je sada de fakto suverena MMF zaštitna mreža , kako je to „Zero Hedge“ opisao pre dve nedelje u članku “ Kina se priprema za spasavanje Rusije “ kada smo primetili da PBOC Swap – linija je trebalo da smanji ulogu američkog dolara ako Kina i Rusija treba da pomognu jedni drugima u prevazilaženju kriza likvidnosti , nešto što je prvi put primećeno pre više od dva meseca u članku“ Kina i Rusija potpisale CNY 150 milijardi Lokalno – valutni Swap ugovor, dok opadajuće Cene nafte povređuju Putina . “
U stvari ,  samo ove sedmice je Bloomberg izvestio da je “ Kina ponudila Rusiji pomoć sa valutnim swap sugestijama . “ Ali da bi se u potpunosti zaštitila Rusija od SWIFT – sveta u kome dolar suvereno vlada , jedan dodatan korak je bio neophodan : Lansiranje direktne devizne trgovine i uključivanja ruske i kineske valute , bilo to u mestu ili napredan – korak dalje od čisto teorijskih bilateralnih FX trgovinskih sporazuma – koji bi ne samo omogućio i učinio direktno trgovanje valuta  efikasnijim izbegavajući dolar u potpunosti , ali i dozvoljavajući Ruskim kompanijama trguju u uslovima Kineskog Yuan-a . To nije iznenađujuće onda da je upravo ovo korak koji je nedostajao i bio preko noći najavljen , a realizovaće se već od ponedeljka .
Bloomberg :
Kina će omogućiti trgovanje U “ forwards and swaps “ između Yuan-a i još tri valute u pokušaju da smanji devizne rizike zbog povećane nestabilnosti na tržištima u razvoju .
Kineski devizni trgovinski  sistem (CFETS)će početi takve ugovore sa Malezijskim Riggnit-om , Ruskom Rubljom, i Novozelandskim dolarom od 29. decembra , navodi se u saopštenju na svom sajtu danas . To će proširiti trgovinu Yuan Swaps sa 11 valuta na međubankarskom tržištu deviza.
Visok pad ruske rublje ovog meseca na rekordno nizak nivo izazvalo je selloff sredstava nacija u razvoju , što je dovelo do skoka i nestabilnosti valute . Novi ugovori dolaze zbog napora Kine da poveća međunarodnu upotrebu Yuan-a , kao druga po veličini ekonomija na svetu ga promoviše kao alternativa dolaru za globalne trgovinu i finansije . Malezija i Rusija su kineski osmi i deveti najveći trgovinski partneri ,prema podacima koje je prikupio Bloomberg.
“ To će omogućiti preduzećima bolje hedging alate , a istovremeno , čine trgovanje valutama efikasnijim „, rekao je Ju Vang , viši strateg za valute u HSBC Holdings PLc u Hong Kongu . “ Kina neće zaustaviti  globalizaciju Yuna ili kapital – OTVARANJE zbog nestabilnosti valuta tržišta u razvoju. “
CFETS je agencija pod kontrolom Narodne banke Kine .
Dakle , dok SAD i dalje paradiraju sa “ uništavanjem “ Ruske ekonomije , čak i ako to znači razbijanje sopstvene industrije naftnih škriljaca , kao jedine svetle tačke , koja je stvarala visoko – plaćena radna mesta industrije u američkoj ekonomiji u poslednjih 5 godina , Rusija i Kina i dalje budu gurane zajedno od zapada sve bliže novčano i strateški , sve dok jednog dana , kao što smo dugo predviđali, Kina i Rusija će objaviti zajedničku valutu , jednu podržanu od obe Kineskih „iznenađujući“ zlatnih rezervi i Rusije robnog nagomilavanja . Tada stvari će postati zanimljive.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s