POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Kina i Rusija lansiraju novu kreditnu rejting agenciju u 2015

Postavite komentar

011315russiachina

Kina i Rusija lansiraju novu kreditnu rejting agenciju u 2015.
Rejting grupu koja će pariati Moody’s, S&P i Fitch agencijama

Izvor: RT 13. januar 2015
Nova Univerzalna Kreditna rejting Grupa ( UCRG ) se uspostavlja da parira postojećim agencijama Moody’s, S&P i Fitch, i svoj prvi rejting će izdati ove godine .
Uspostavljanje UCRG je u završnoj je fazi , spremno da ospori “ veliku trojku “ koja trenutno dominira u industriji , generalni direktor RusRating Aleksandr Ovchinnikov izjavio je agenciji Sputnik u utorak .
“ Po našem mišljenju , prvi rejting [ će ] se pojaviti … u toku tekuće godine , „rekao je Ovčinnikov , dodajući da je akreditacija sa lokalnim regulatorima već u toku .
Vesti stižu za petama od odluke Fitch agencije da prati S & P u snižavanju suverenog kreditnog rejtinga Rusije na niži nivo BBB- , korak iznad „junk“ nivoa (najnižeg) i na liniji sa Indijom i Turskom .
Nova agencija će biti bazirana u Hong Kongu , i obezbediti proveru “ velike trojke “ ,za koju neki analitičari kažu da ne daje tačno stanje ekonomske situacije .
Mnoge hartije od vrednosti u SAD koje su imale trostruku – AAA ocenu u 2008. i smatrale se „sigurnim“ , ispostavilo se da su bile „naduvane“(bubble), i otkrivene drugostepenom krizom hipoteka .
“ Kada je podignuto pitanje stvaranja alternativne agencije ‘ velikoj trojci “ [Standard & Poor’s, Moody’s, and Fitch Group] , mi smo u stvari ponudili projekat koji je bio spreman da bude pokrenut i bio podržan od strane vlada Rusije i Kine „, rekao je Ovčinnikov .
Razvijene ekonomije često dobijaju slobodan kreditni rejting prolaz, dok zemljama u razvoju su dodeljene više rizične ocene, rekao je analitičar RusRating .
UCRG je zvanično stvoren u junu 2013. od strane Kineske China’s Dagon, Ruske RusRating i Američke Egan – Jones Ratings agencije. Svaki član će održati jednak udeo u preduzeću , sa podjednakim ulogom od 9 miliona dolara .

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s