POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

EU-Parlament inficiran US – ratnim virusom

Postavite komentar

Europäisches Parlament in Straßburg
Wolfgang Effenberger , Kopp online

Potpuno nezapaženo od strane Evropske javnosti Evropski parlament je glasao 15. januara 2015. o rezoluciji 28 – na temu o Ukrajini , što bi moglo da utiče na sudbinu Evrope u nepojmljivim dimenzijama . U ovoj sednici dokument B8-00 / 2014 , Evropski parlament je osudio „terorističke akte “ u Ukrajini , a poziva EU da razviju plan protiv ruskog „informacionog rata “ i da pomognu Ukrajinu da proširi svoje odbrambene sposobnosti.
Sankcije protiv Rusije će ostati na snazi sve dok Rusija prestane svoju agresivnu politiku u Ukrajini , poštuju prekid vatre , svoje trupe povuku i prestanu da podržavaju separatiste . Struktura i otplata ove rezolucije EU je slična H.Res . 758 , koju je Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio 4 decembra 2014. godine , sa 411 glasova ZA (sa deset glasova protiv ) . Time je Predstavnički dom proglasio sve zemlje članice NATO plus Ukrajinu , Moldaviju i Gruziju , teritorijom SAD !
Istog dana legenda Kongresa SAD Ron Paul objavio je na njegovom sajtu sa „Reckless Congress ›Declares War‹ on Russia “ iznenađujući članak . Za Ron Paul-a je H.Res.758 jedan od najgorih zakona koji je ikada prošao u američkom Predstavničkom domu . Tako se akcije Ruske Federacije pod vođstvom predsednika Vladimira Putina “ snažno osuđuju kao politika agresije na susedne zemlje sa ciljem političke i ekonomske dominacije . “
Na kraju duge serije uglavnom neosnovanih ili sumnjivih optužbi odnosno laži koje se sastoje od poluistina i potpunih laži proizilaze 22 zahteva koja bi primorala Kongres i predsednika da deluje . Između ostalog , tako predsednik SAD između ostalog treba da utiče na saveznike da nametne ciljane sankcije protiv Ruske Federacije i njenog rukovodstva i sprovode povlačenje ruskih trupa , zajedno sa svojom opremom sa ukrajinske teritorije .
Čini se da je predsednik Obama jasno shvatio njegov zadatak iz rezolucije . Nepunih 14 dana kasnije rezolucija – 758 još nije ni bila pravosnažna – a 28 šefova EU država i vlada na sastanku održanom 17. decembra u Briselu uveli su nove izvozne i investicione sankcije protiv Krima .
Glasanjem u Evropskom parlamentu se udovoljilo daljem nalogu predsednika SAD u skladu sa rezolucijom 758 . On bi trebalo da proveri spremnost američkih snaga i oružanih snaga drugih NATO zemalja koje po klauzuli uzajamne pomoći trebali da shvate ozbiljno posvećenost kolektivnoj odbrani. Od 4. decembra je prošlo tek pet nedelja prošlo – a EU stoji čvrsto uvezana u ratnu spregu .
Kako je ovaj razvoj bio moguć ? Danas , 17. januara 2015 se još ništa nemože naći o glasanju u Evropskom parlamentu u našim glavnim – medijima. Glavne teme u video tekstovima i novinama , kao što su Frankfurter Allgemeine, Neue Osnabrücker Zeitung i Süddeutsche Zeitung su usmerene na pitanja kao što su izbeglice , Charlie Hebdo i demonstracije . A dan kasnije Welt am Sonntag objavljuju sa crvenim slovima : “ Bolje živeti! Šta uraditi da bi bili srećniji , zdraviji , uspešniji ? “ To se jedino može opisati kao cinična dezinformacija ! Naslov bi trebalo da glasi: ratna opasnost ! Šta možemo da uradimo ?
Dok nadolazeće evropsko bojno polje dobija sve konkretnije oblike , Nemačka se deli na PEGIDA i anti – PEGIDA i Evropa od “ I- am – Charlie . “ – i “ I-am – not – Charlie “ – . Da li se ovde svesno odvraća pažnja ? Ko stoji iza glasanja u Evropskom parlamentu ?
“ JOINT MOTION FOR A RESOLUTION “ uveden je u Evropski parlament od strane grupe S & D , ECR , ALDE i PPE . Ovom poslednjom dominiraju hrišćanski demokrati . U spoljnoj politici čovek koji tamo odlučuje je Elmar Brok – predsednik odbora za spoljne poslove i Random House lobist . Brok je povezan sa najvišim krugovima evropske politike i ekonomije i protagonista je Transatlantic Sporazuma slobodne trgovine . Uz to je kopredsednik Transatlantic Legislators‘ Dialogue (TLD) . On takođe održava bliske i dugogodišnje veze sa firmom Bertelsmann . “ Svi znaju u Briselu da je g. Brok je gospodin Bertelsmann , “ komentarisao je Tony Robinson , član Evropskog parlamenta .
Takođe Brok-ov odnos sa medijima ne izgleda da je jednostavan . Kada je Hajo Friedrichs – tada saradnik FAZ u Briselu – napisao kritički članak za Frankfurter Allgemeine Zeitung o Elmar Brok-ovim sporednim poslovima u političkim krugovima , Brok je uspešno intervenisao kod Günther Nonnenmacher, izdavača Frankfurter Allgemeine Zeitung .
Nije ni čudo jer su tom trenutku Brok i Nonnenmacher sedeli u odboru Nemačkog društva za spoljnu politiku ( DPAG ) , koji je ispreplitan sa Bertelsmann fondacijom. A ona je opet usko povezana sa interesima SAD . Ona je član savetodavnog komiteta Sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i SAD ( TTIP ) kao i član Transatlantic Policy Network (TPN), zastupnika interesa Transatlantic Economic Council (TEC).
Sve ovo dopunjava angažovanost kroz bliske kontakte sa Američkim institutom za savremenu germanistiku ( AICGS ) , Council on Foreign Relations ( CFR ) , Transatlantic Community Foundation Network ( TCFN ) i Nemačko društvo za spoljnu politiku – Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik
Tek kada pogledate moćne transatlantske veze politika EU je razumljiva . Sada se radi o tome šta je Zbigniew Brzeziński krajem 90-ih u svojoj knjizi Velika Šahovska Tabla ( The Grand Chessboard ) formulisao : Ovladavanje Evroazije . Ovaj cilj je od 4. decembra 2014 zvanična državna doktrina SAD koja se od 15. januara 2015. bezupitno sprovodi i od strane evropskih vazala .
Od kraja 2013. politika Evropske komisije , Evropskog saveta i Evropskog parlamenta radi protiv interesa Evrope i Nemačke . Uspešno transatlantsko ispiranje mozga ?
Nikako ! Verovatno neznanje , glupost ili jednostavno oportunizam . Većina poslanika čini se da ne poznaje suštinske motive i strategije , koji podstiču današnja globalna dešavanja . Tako su kockari – od pre 100 godina – ponovo u modi .
Većina evropskih građana žele pre svega mir ! Za to mi bi morali da izađemo na ulice !

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s