POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Da li je Washington došao pameti ?

Postavite komentar

washington2

Washington je nepravio mizerni neuspeh da izoluje Rusiju
by Paul Craig Roberts | InfoWars | May 16, 2015
Postoji mnogo spekulacija o poseti američkog državnog sekretara John Kerry-ija Rusiji u svetlu Ruske uspešne proslave Dana Pobede 9. maja. Kerry koji je ignorisao Rusiju na 9 maj, je 11. maja , bio na putu za Rusiju, i Putin je pristao da ga vidi 12. maja.
Kako vreme prolazi saznaćemo zašto je Kerry je ignorisao Putina 9. maja , a 3 dana kasnije je kritikovao marionetski režim Washington-a u Ukrajini. Za ono što je poznato u ovom trenutku, moguće objašnjenje je da Washington dolazi do svoje pameti.
Ako ste gledali 1 sat i 20 minuta video paradu pobede , vi ste svesni da je proslava poslala snažnu poruku. Rusija je vojna sila prve klase , a Rusija je podržana od strane Kine i Indije, čiji vojnici su marširali sa Rusijom je u paradi.
Dakle, dok sve irelevantniji Zapad, apsorbovan u svom sopstvenom značaju, ignoriše proslavu pobede kojom im je Crvena armija dala slobodu porazivši Hitlera, tri najveće zemlje na svetu su se predstavile ujedinjene . Rusija ima najveću zemljišnu masu, i Kina i Indija, takođe velike kopnene mase,i imaju najveće svetske populacije.
Proslava u Moskvi je jasno pokazala da je Washington mizerno promašio da izoluje Rusiju. Ono što je Washington učinio je da su BRICS još više jedinstvene.
Sa predsednikom Kine koji sedi sa desne strane Putina, proslava je takođe potpuno jasno čak i za morone u Obaminom režimu pokazala da Washington više nije Uniliteralna-moć.
Razmotrimo sada uticaj Washington-a na države vazale u Evropi, suštini američke imperije. Evropljani su svesni da dve od najmoćnijih vojnih država u istoriji nijsu preživeli svoje invazije Rusije. Napoleon je izgubio Grande vojsku u Rusiji, i Hitler je izgubio Wehrmacht u Rusiji. Sinulo je Evropljanima da ih guraju u sukob sa Rusijom u interesu zahteva Washingtona da bude svetski Hegemon. Evropljani su navikli da služe Washington, ali kada je došlo da budu primorani u sukob sa Rusijom, Evropljani su počeli da izražavaju neslaganje. Znaci nezavisne evropske spoljne politike pojavile su se sa sastankom Merkel i Hollande sa Putinom da reše krizu u ukrajini orkestrirane od strane Washington-a.
Suočen sa neuspehom svoje politike izolacije Rusije i stvaranju nezavisne spoljne politike u Evropi, Washington je poslao Kerry-ija kao poniznog slugu da pregovara sa Putinom nacin da se de-eskalira ukrajinska kriza. Putin kao mirotvorac će dozvoliti Washington-u da sačuva obraz. Ali to neće zadovoljiti neokozervativce ili vojno / bezbednosni kompleks. Prethodni su uložili sve u Amerika uber alles, a drugi su u žudnji za bogatim prihodima od novog hladnog ili toplog, rata.
Obama , Kerry i Cameron moraju da postanu mađioničari. Oni moraju da pređu sa demonizacije Putina na to da sada rade sa njim.
Pošto nije uspeo silom protiv Rusije, Zapad će sada pokušati sa zavođenjem. Ako se zapadni narodi nadaju da pobegnu iz policijske države koje je Washington nametnuo čitavom zapadnom svetu, moramo se moliti da Putin ne padne za zavođenje.
Nema nikakvog rukovodstva na Zapadu. Postoji samo sebičnost i oholost. Zapadno „rukovodstvo“ je eksploatatorski. Zapad je pljačkao ne-Zapad i sada okreće na sebe sa svojom pljačkom Irske i Grčke, sa Italijiom, Španijom i Portugalom kao narednim ciljevima za pljačku. Sama američka javnost je opljačkana od svojih radnih mesta, karijernih težnji, i građanskih sloboda.
Zapadni model „demokratskog kapitalizma“ se ispostavio da nije ni demokratski ni kapitalistički, nego oblik fašizma upravljan od strane oligarhije. SAD je mesto gde je preko potrebna promena režima.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s