POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Visoki NATO Zvaničnik : “ Verovatno ćemo biti u ratu ovog leta “ „Ako budemo imali sreće neće biti nuklearni „

Postavite komentar

nato-wargames
by Paul Joseph Watson | May 26, 2015
Visoki zvaničnik NATO-a izjavio je bivšem NSA obaveštajnom analitičaru John Schindler-u da će svet „verovatno biti u ratu“ negde ovog leta.
„Verovatno ćemo biti u ratu ovog leta, ako budemo imali sreće neće biti nuklearni“, rekao je zvaničnik Schindler-u prošle nedelje.
Iako je tveet retveeted preko 400 puta, komentar nije dobio uopšte nikakvu pažnju mainstream medija , što je čudno s obzirom da je Schindler bivši američki ratni mornarički College predavač i poznato je da ima mnoge vojne kontakte na visokom nivou.
Iako nije navedeno, referenca je gotovo sigurno u vezi sa rastućim tenzijama između SAD i Rusije.
Jedna analiza komentara sugeriše da je to možda je „namerno“ curenje „iz izvora NATO, da se naglasi koliko je ozbiljna situacija.“
Ranije ovog meseca je NATO pokrenuo svoju najveću ikada WARGAME vežbu na Ruskom pragu. Moskva je odgovorila sprovođenjem „provokativnih“ Wargames u Sredozemnom moru u saradnji sa kineskom PLA, prve ikada pomorske vežbe koje uključuju obe supersile.
NATO sile su takođe učestvovale u jednom od evropskih najvećih ikada vežbi borbenih aviona do danas, u kojem su učestvovale Sjedinjenene Američke Države, Velika Britanija, Švajcarska, Holandija, Nemačka, Francuska, Finska, Norveška i Švedska u 12 dana vežbanja.
Tenzije se takođe grade između SAD i Kine, global Times, državne novine u vlasništvu vladajuće Komunističke partije, danas su upozorile da „rat je neizbežan“, ako Vašington ne odustane od svojih zahteva da Peking zaustavi izgradnju veštačkih ostrva u Južnom Kineskom moru.
„Ako je crvena linija Sjedinjenim Američkim Državama da Kina mora da prekine svoje aktivnosti, onda je SAD – Kineski rat neizbežan u Južnom kineskom moru“, navodi list. „Intenzitet sukoba će biti veći nego što ljudi obično misle kao o dosadašnjem “ trenju „.
Prošle nedelje, CNN je izvestio kako je kineska mornarica u više navrata izdala upozorenje da izviđački avioni lete iznad Južnog kineskog mora.
Milijarder investitor George Soros , takođe je upozorio prošle nedelje da planeta ide ka trećem svetskom ratu kao rezultat potencijalnog ekonomskog kolapsa u Kini.
Konstatujući da Peking će možda morati da ujedini svoje stanovništvo spoljnom pretnjom da izbegne unutrašnji kolaps, Soroš je rekao da „postoji realna opasnost da se Kina uskladi sa Rusijom politički i vojno, i time pretnja trećeg svetskog rata postaje stvarnost . “
U People’s Daily broju u septembru prošle godine, Kineski PLA profesor Han Xudong je takođe upozorio da Peking treba da se pripremi za treći svetski rat koji bi mogao nastati iz sukoba između Sjedinjenih Država i Rusije preko Ukrajine.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s