POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Vašington rafinira njegove False Flag Operacije

Postavite komentar

Prp9u7JD_400x400

Paul Craig Roberts
Vašington i njegovi francuski vazal su rafinirali način obavljanja svojih False Flag operacija. Sa operacijom Čarli Hebdo, znali su da odmah isklesati priču u kamen kako bi se izbegla bilo kakva pitanja iz štampanih i televizijskih medija i kako da iskoriste priču da ona zauzme mesto istrage.
Postavljena priča je da je nepotrebno da objasni misteriozno „samoubistvo“ jednog od glavnih policijskih istražitelja dok je bio angažovan u istrazi događaja. Postavljena priča takođe nije neophodna da objasni zašto je bilo potrebno da ubiju, a ne uhvate navodne počinioce, ili da objasni kako su francuske vlasti mogu biti toliko pogrešne o navodnom vozaču u bekstvu, ali ne o dva napadača. Nije bilo objašnjenja zašto su vlasti verovali postoji vozač za bekstvo, a da takav takav vozač nije uhvaćen ili ubijen. Zaista, postoji mnogo pitanja bez odgovora koja nisu deo interesa za bilo koji medij, osim alternativnih internet medija.
Šta su SAD i Francuska naučile od Čarli Hebdo skepticizma na Internetu je da drže priču da teče. Čarli Hebdo je uključio dve scene nasilja, a veza između dva dela terorizma bila je nejasna. Ovoga puta bilo je nekoliko scena nasilja, i oni su bolje povezani u priči.
Što je još važnije, priča je ubrzo praćena sa više drame, kao što je potraga za osumnjičenim počiniocem u Belgiji, francuski bombaški napad na islamsku državu, francuski nosač aviona je upućen ka Bliskom istoku, objava rata od strane francuskog predsednika protiv Isis, i spekulacija da će Oland, pod pritiskom Vašingtona, prozvati NATO-a član V, što će povući NATO u invaziju Islamske države. Potiskujući svaki događaj sa novim, pažnja javnosti je pomerena dalje od samog napada i interesa koji profitiraju napadom. Već sam napad je stara vest. Pažnja javnosti je odvedena negde drugde. Koliko brzo će NATO imati trupe na terenu?
Zapadni mediji izbegavaju mnogo zanimljivih aspekata u Pariskim napadima. Na primer, šta su razgovarali direktori CIA i francuske obaveštajne službe na sastanku nekoliko dana pre napada u Parizu. Zašto su korišteni lažni pasoši za identifikaciju napadača? Zašto se napadi dešavaju na isti dan kad i multi-site simulacija terorističkog napada koji uključuje , policiju, hitnu pomoć i medicinsko osoblje ? Zašto nije bilo medijske istrage na izveštaj kojim su francuska policija zaslepljeni sofisticiranim sajber napadom na njihov mobilni sistem za praćenje podataka? Da li neko stvarno veruje da ISIS ima takvu sposobnost ?
Zapadni mediji služe samo kao pojačalo vladine propagande. Čak i ne-zapadni mediji prate ovaj šablon zbog korisnog efekta. To je dobra priča za medije, i ne zahteva napor.
U početku su čak i ruski mediji služili da trube postavljenu priču koja spasava zapadni politički establišment od političkog poraza kod kuće i poraza od Rusije u Siriji. Ali nije trajalo dugo pre nego što su neki od ruskih medija setili brojnih lažnih priča o ruskoj invaziji Ukrajine, o Asadovoj upotrebi hemijskog oružja, O američkim ABM postavljenim na ruskim granicama da zaštiti Evropu od nepostojećih iranskih nuklearnih ICBM. I tako dalje.
Ruski mediji su počeli da postavljaju pitanja i dobili dobre odgovore od Gearoid O Colmain: https://m.youtube.com/watch?time_continue=215&ebc=ANyPxKqr8P2sln2JowUb7OtE9x-Uh73wTzgr_ROE6eJC640x6hFGrOs879tSr41gemYrY56XDSeGT0VlU_SSs6lWIcYel6SrWw&v=L7GAbVhjTSw
Da biste razumeli Pariske napade, pomaže da se počne sa pitanjem: „Šta je ISIS? “ Očigledno, ISIS je tvorevina CIA ili neke tajne državne organizacije zaklonjene operativnim odeljenjem CIA. ISIS je kako izgleda korišćen da zbaci Gadafija u Libiji, a zatim je poslat da svrgne Asada u Siriji. Neki smatraiju da je ISIS temeljno infiltriran od strane CIA, Mosad, britanskih i francuskih obavštajnih službi . Možda ISIS otkriva da je nezavisna snaga i zamenjuje plan Vašingtona sa sopstvenim , ali ISIS ipak izgleda bar delimično zavisi od podrške, aktivno ili pasivno, iz Vašingtona.
ISIS je nova grupa koja se iznenada pojavila. ISIS se prikazuje kao varvarski fanatici iz srednjeg veka. Kako je takva grupa tako brzo dobila takvu široku globalnu sposobnost da se raznese ruski avion sa egipatskog neba, organizuje bombaške napade u Libanu i Turskoj, nadmudri francusku obaveštajnu službu i izvede više uspešnih napada u Parizu? Kako to da ISIS nikada ne napada Izrael?
Sledeće pitanje je: „Kako napadi u Parizu koriste ISIS?“ Da li je korist za ISIS da evropske granice budu zatvorene, da tako zaustave sposobnost ISIS da infiltriraju Evropu kao izbeglice? Da li pomaže ISIS da izazove francusko bombardovanje ISIS pozicije na Bliskom istoku i da bi na sebe navukli i NATO invaziju?
Kome to koristi? Jasno je, evropskom i američkom političkom establišmentu na mnogo načina. Etablirane političke stranke u Francuskoj, Nemačkoj, i Velikoj Britaniji su u nevolji, jer su omogućili Vašingtonove ratove na Bliskom Istoku koji su doveli do poplave izbeglica u Evropi. Pegida raste u Nemačkoj, Farage Nezavisna stranka u Velikoj Britaniji, i Marine Le Pen Nacionalni front u Francuskoj. Zaista, nedavna anketa pokazala je da je Marine Le Pen u vođstvu kao sledeći predsednik Francuske.
Pariski napadi uzimju pitanja i inicijativu od disidentskih političkih stranaka. Među prvim rečima iz usta francuskog predsednika kao odgovor na napad bila je njegova izjava da su granice Francuske zatvorene. Već politički saveznici Merkelove u Nemačkoj guraju njenu vladu u tom pravcu. „Pariz menja sve,“ proglasili su . Svakako bi spasao evropski politički establišment od poraza i gubitka snage.
Isti rezultat dogodio se i u SAD. Autsajderi Donald Tramp i Berni Sanders su uništili predsedničke kandidate establišmenta. Tramp i Sanders su imali prednost . Ali „Pariz menja sve.“ Tramp i Sanders su sada van stroja, van vesti. Impuls je izgubljen. Priča se promenila. „Pariski napadi postaju fokus 2016 trke,“ izjavljuje CNN: http://vvv.cnn.com/2015/11/16/politics/paris-attacks-isis-2016-reaction/indek.html
Takođe, među prvim rečima francuskog predsednika, i bez ikakvog dokaza u prilog, bila je Hollandeova Izjava da je Islamska Država napala francusku naciju. Očigledno, to je bila namera za Hollande da se pozove na NATO član V, što bi znašilo slanje NATO invazionih snaga u Siriju. To bi bio Vašingtonov način suprotstavljanja ruskoj inicijativi koja je sačuvala Assad vladu od poraza od Islamske države . NATO invazija, da sruši Asada kao deo rata protiv islamske države.
Ruska vlada nije odmah prepoznala ovu pretnju. Ruska vlada je videla u napadu u Parizu priliku da steknu zapadnu saradnju u borbi protiv Isis. Ruska linija je bila da se svi moramo zajedno boriti protiv Isis .
Rusko prisustvo, iako veoma efikasno, je malo u Siriji. Šta će ruska vlada uraditi kada njena politika u Siriji bude suočena sa invazijom od strane NATO ?
Jedini benefitor napada u Parizu je zapadni politički establišment i Vašingtonov cilj zbacivanja Asada u Siriji . Pariski napad je uklonio opasnost za francuski, nemački, britanski i politički establišment od strane Nacionalnog fronta, pegida pokreta, i Stranke za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva. Pariski napad je uklonio pretnju američkom političkom establišmentu od strane Trump i Sandersa. Pariski napad je napredovao Vašington ka cilju uklanjanje Asada s vlasti .
Odgovor na rimsko pitanje , „Cui bono“ (ko profitira) je jasno.
Ali ne očekujem da to čujem od zapadnih medija.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s