POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Izveštaj: Putin je zapretio Turskoj sa taktičkim nuklearnim oružjem

Postavite komentar

putin-finger

Paul Joseph Watson
infowars.com
Moskva upozorava Ankaru da će se žestoko odupreti invaziji Sirije
Nagrađivani Iran- contra novinar Robert Parry je izjavio da mu je izvor blizak Vladimiru Putinu rekao da je Rusija zapretila Turskoj upotrebom taktičkog nuklearnog oružja ako pokrene zajedničku invaziju Sirije sa Saudijskom Arabijom.
Pišući za Consortium News, Perry upozorava da rizik za SAD i njene saveznike eskalacije sukoba u Siriji kako bi spasili pobunjenike koji su sada na ivici poraza bi mogao da izazove “ Treći Svetski Rat“.
„Ako Turska (sa stotinama hiljada vojnika gomilajući ih u blizini granice sa Sirijom) i Saudijska Arabija (sa sofisticiranom avijacijom) isprate pretnje i vojno intervenišu da spasu svoje pobunjeničke klijente, koji uključuju Al Qaeda Nusra Front, od moćnih Rusko – podržanih Sirijskih vladinih trupa , onda Rusija će morati da odluči šta da uradi da zaštiti oko 20.000 svojeg vojnog osoblja u Siriji „, piše Perry.
„Izvor blizak Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu mi je rekao da su Rusi upozorili Turskog predsednika Recep Tayyip Erdogana da je Moskva spremna da koristi taktičko nuklearno oružje ako bude potrebno da sačuva svoje trupe suočena tursko-Saudijskom napadu. Pošto je Turska članica NATO-a, svaki takav sukob mogao brzo eskalirati u nuklearnu konfrontaciju pune skale. “
Parry-jeva pozadina ukazuje da ove informacije treba ozbiljno tretirati. On je pokrivao Iran Contra skandal za Associated Press i Newsweek, a kasnije je dobio George Polk nagradu za svoj rad na obaveštajnim pitanjima.
Prema Parry-ju, iako je predsednik Obama „pokušao da smiri Erdogana i jasno mu dao do znanja da američka vojska se neće pridružiti invaziji,“ on nije bio “ voljan da glatko zabrani takvu intervenciju“.
navodna pretnja Moskve da se odupru turskoj najezdi Sirije sa nuklearnim oružjem prati komentare Ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u kojem je upozorio o opasnosti novog svetskog rata, ako Sjedinjene Države i njeni saveznici pošalju kopnene trupe u Siriju.
Turska i Saudijska Arabija su signalizirale da će razmotriti kopnenu invaziju Sirije kako bi se pomoglo izbeglicama i takozvanim „umerenim pobunjenicima“ u borbi protiv Assad-ovog režima.
Prošle nedelje, turski zvaničnici pozvali su na uspostavljanje „sigurne zone“ na teritoriji Sirije da bi se omogućilo izbeglicama da pobegnu Rusikom napredovanju, iako Sjedinjene Države tvrde da takav koridor ne bi mogao biti postavljen bez zabrane letenja.
Saudijska Arabija trenutno sprovodi najveće ratne igre koje je region video za četvrt veka. Severni Grom obuhvata 150.000 vojnika iz 20 zemalja i neki ga vide kao prethodnica za moguću invaziju Sirije.
Ranije ovog meseca, Saudijski ministar inostranih poslova Adel al-Jubeir rekao je za CNN da predsednik Bashar al-Assad treba da bude uklonjen „silom“ ako politički proces ne uspe.
Uprkos zvaničnom poricanju da saudijsko kraljevstvo poseduje nuklearno oružje, Saudijski politički analitičar, rekao je RT arapskoj mreži prošle nedelje da su Saudijci zaista dobili bombu i da će testiranja biti sprovedena

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s