POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Trans-Atlansko i trans-Pacifik „Partnerstvo“ je Kompletno korporativno Preuzimanje sveta – Paul Craig Roberts

Postavite komentar

Prp9u7JD_400x400

Paul Craig Roberts
Kao što sam naglasio, od kada su prvi put objavljena ova „partnerstva“, njihova svrha je da se korporacijama dodeli imunitet od zakona u zemljama u kojima posluju. Princip mehanizma ovog imuniteta je davanje prava korporacijama da tuže vlade i agencije vlada koje imaju zakone ili propise koji utiču na korporativnu dobit. Na primer, Francuska zabrana GMO hrane su, pod „partnerstvom“, „ograničenja na trgovinu koja ugrožava korporativnu dobit.
„Partnerski“ namešteni „sudovi“ sa zaposlenima koje su postavile korporacije i koji su izvan sistema sudova suverenih vlada, i u tim pravnim sudovima odvijaju se tužbe . Drugim rečima, korporacije su sudija, porota i tužilac. Oni ne mogu izgubiti. „Partnerstvo“ postavlja tajne nedodirljive vlade koje su veće i imaju moć nad izabranim vladama.
Možete se pitati sa koliko novca su predstavnici zemalja bili plaćeni od strane korporacija koji su „fasttracked“ (po ubrzanoj proceduri) progurali ovo i koliki će mito biti da se sporazumi odobre od strane zakonodavaca. Kao što vidite američki, britanski, nemački i drugi zvaničnici vlade agiraju u korist korporativnih vlada, po tome će te znati da su dobro plaćeni.
Petar Liley, ministar trgovine i industrije u Margaret Thatcher konzervativnoj vladi i trenutno konzervativni član britanskog parlamenta pogledao je u trans-atlantsko partnerstvo i upozorava protiv njega. Kao političar ne može govoriti tako snažno kao što bi želeleo, ali on vam daje slikovit opis. Ovde je izveštaj Eric Zuesse : http://www.strategic-culture.org/news/2016/04/09/british-conservative-breaks-ranks-opposes-ttip.html
Nijedan predstavnik vlade koji ima i malo integriteta i patriotizma ne bi odobrio ni jedan od ovih sporazuma, kao ni zakonodavno telo koje nije kompletno korumpirano ne bi predalo svoju moć i funkciju globalnim korporacijama.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s