POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Treći svetski rat je počeo — Paul Craig Roberts

Postavite komentar

Prp9u7JD_400x400

Treći svetski rat je počeo
Paul Craig Roberts
Treći svetski rat se trenutno vodi. Koliko dugo još pre nego što pređe u svoju vruću fazu?
Vašington trenutno sprovodi ekonomski i propagandni rat protiv četiri pripadnika petočlanog bloka grupe zemalja koje su poznate kao BRICs-Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika. Brazil i Južna Afrika bivaju destabilizirane sa izmišljenin političkim skandalima. Obe zemlje su prepune Vašington finansiranih političara i nevladinih organizacija (NGO). Vašington smišlja skandal, šalje svoje političke agenate u akciju zahtevajući akciju protiv vlade i njenih NGO koji protestuju na ulicama.
Vašington je pokušao protiv Kine sa orkestriranim Hong Kong „Studentskim protestom.“ Vašington se nadao da će se protest proširti po Kini, ali šema nije uspela. Vašington je pokušao protiv Rusije sa usaglašenim protestima protiv reizbora Putina i opet nije uspeo.
Da bi se destablilzovala Rusija, Vašington treba čvršći stisak unutar Rusije. U cilju dobijanja čvršćeg pritiska, Vašington je radio sa New york mega-bankama i Saudijcima da obori cenu nafte od preko $ 100 po barelu na $ 30. Ovo je izvršilo pritisak na ruske finansije i rublju. Kao odgovor na budžetske potrebe Rusije, Vašingtonovi saveznici u Rusiji vrše pritisak na predsednika Putina da privatizuje važne ruske privredne sektore u cilju podizanja stranog kapitala za pokriće budžetskog deficita i podršku rublje. Ako Putin popusti , važna ruska imovina će preći iz ruske kontrole pod Vašingtonovu kontrolu.
Po mom mišljenju, oni koji guraju privatizaciju su ili izdajnici ili potpuno glupi. Šta god da su, oni su opasnost za nezavisnost Rusije.
Eric Draitser daje neke detalje napada Vašingtona na Rusiju: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-western-banks-governments-launch-full-spectrum-assault-russia-part/215761/
o Vašingtonovom napadu na Južnu Afriku: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-empires-destabilizing-hand-reaches-south-africa/215126/
i Vašingtonov napad na Brazil: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-empire-strikes-back-brazil/214943/
Za moje kolumne o Vašingtonovom napadu na nezavisnost Latinske Amerike , pogledajte: http://www.paulcraigroberts.org/2016/04/22/washington-launches-its-attack-against-brics-paul-craig-roberts/
Kao što sam često isticao, neokonzervativci su dovedeni do gubljenja razuma njihovom arogancijom i ohološću. U svojoj potrazi za američkom hegemonijom nad celim svetom, oni su odbacili sav oprez u svojoj rešenosti da destabilizuju Rusiju i Kinu.
Sprovodeći neoliberalnu ekonomsku politiku koju im nameću njihovi ekonomisti obučeni u zapadnoj neoliberalnoj tradiciji, Ruske i Kineske vlade se nameštaju za Vašington. Kada progutaju „globalisticku“ liniju koristeći dolar, učestvuju u zapadnom platnom prometu, time se otvaraju destabilizaciji od priliva i odliva stranog kapitala , ugošćavajući američke banke, i dozvoljavajući strano vlasništvo, Ruske i Kineske vlade su zrele za destabilizaciju.
Ako se Rusija i Kina ne isključe iz zapadnog sistema i ne isteraju njihove neoliberalne ekonomiste , onda će morati da idu u rat kako bi odbranili svoj suverenitet.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s