POKORENA PLANETA

Znanje je put do slobode. Sloboda nema alternativu.

Može li Rusija preživeti napad Vašingtona ? — Paul Craig Roberts

Postavi komentar

Prp9u7JD_400x400

Može li Rusija preživeti napad Vašingtona ?
Paul Craig Roberts
Nisu samo američki generali ti koji neodgovorno izjavljuju na osnovu nikakvih dokaza da je “ Rusija egzistencijalna pretnja za SAD“ , kao i za baltičke države , Poljsku , Gruziju, Ukrajinu i celu Evropu . Britanski generali takođe učestvuju u ratnom huškanju . Penzionisani general Velike Britanije i bivši komandant NATO- Sir Richard Shirreff , zamenik vrhovnog komandanta savezničkih snaga u Evropi do 2014. godine , je upravo izjavio da je nuklearni rat sa Rusijom “ sasvim moguć “ u roku od godinu dana.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3596977/The-outbreak-nuclear-war-year-West-Putin-entirely-plausible-says-former-NATO-chief-promoting-novel-2017-war-Russia.html
Moji verni čitaoci znaju da sam, ja, taj koji upozorava već izvesno vreme o verovatnoći nuklearnog rata. Međutim, postoji velika razlika između mene i zapadnjačkih generala. Ja vidim rat kao posledicu neokonzervativativne težnje za svetskom hegemonijom. Neokonzervativna težnja za svetsku prevlast je priznata od strane samih neokonzervativaca u svojim javnim pozicionim dokumentima, a o tome svedoči 15 godina implementacije u mnogim i tekućim američkim ratovima na Bliskom istoku i Africi. Iako medijske kurve daju sve od sebe da drže fokus dalje od poznatih činjenica, činjenice ostaju poznate.
Stav zapadnjačkih generala je da „Ruska agresija“ vuče nedužnu Ameriku / NATO u nuklearni rat.
Ovo je lista generala Shirreff-a „Ruskih agresija“: „On [Putin] je napao Gruziju, on je napao Krim, on je napao Ukrajinu. On je upotrebio silu i izvukao se sa tim. U periodu napetosti, napad na baltičke države … je potpuno plauzibilan. „Shirreff govori o kobajagi dešavanjima da čak i ako bi bilo stvarno to bi se dešavalo unutar granica koje su do nedavno bile dugogodišnje Ruske nacionalne granice.
General Shirreff mi izgleda kao da je neinformisan ili simulant. Sjedinjene Države i Izrael su ti koji koriste silu i izvuku se sa tim. Ruska invazija bivše ruske provincije, Gruzije, bila je odgovor na invaziju američke marionetske vlade na Južnu Osetiju u kojoj su američko i izraelsko obučavane i opremljene gruzijske snage ubile ruske mirovne trupe i veliki broj civila Južne Osetije , dok je Ruska vlada bila na Olimpijadi u Pekingu.
Bio je potreban samo mali deo ruske vojske i nekoliko sati da pregaze američko i izraelsku obučenu gruzijsku vojsku. Putin je imao bivšu ruski pokrajinu u šaci. Mogao je da obesi američkog marionetskog predsednika i ponovo priključi Gruziju nazad u Rusiju, gde i najverovatniije pripada, pošto je provela celu savremenu istoriju na toj lokaciji.
Ali Putin nije video Gruziju kao nagradu, i pošto je pokazao svoj stav, dao je Amerikancima njihovu marionetsku državu nazad. Tadašnji predsednik , ološ i nitkov, je bio izbačen iz zemlje od strane Gruzijaca i sada služi američkoj marionetskoj državi Ukrajini, kao i mnogi drugi koji nisu ukrajinci. Očigledno, Vašington ne može naći dovoljno Ukrajinaca koji će prodati svoju zemlju Vašingtonu i moraju da dovedu strance da pomognu Vašingtonu da vlada Ukrajinom.
Isto tako nije bilo, Ruske invazije Ukrajine. Putin nije čak ni prihvatio molbe ruskog većinskog stanovništva otcepljenih pokrajina Donjeck i Luhansk da se ponovo uključi i vrati u Rusiju, gde oni i pripadaju. Da je Putin zapravo hteo Ukrajinu, ne bi morao da pošalje u vojsku. On bi mogao vratiti istočni i južni deo samo prihvatanjem molbe naroda da ponovo budu deo Rusije.
Jedina molba koju je Putin prihvatio je stanovnika Krima, koji su sa izuzetno visokim odzivom nikada viđenim u „zapadnim demokratijama“ glasali 97.6 % da se ponovo pridruže Rusiji, gde je Krim boravio duže nego što SAD postoji, dok nije Hruščov, ukrajinac, preneo Krim iz Ruske sovjetske republike u ukrajinsku sovjetsku Republiku, kada su obe bile pokrajine Sovjetskog Saveza.
Nema sumnje da je Putin prihvatio Krimsku molbu zbog jedine Ruske toplovodne luke i ulaza u Sredozemno more iz Ruske pomorske baze na Krimu, i nema sumnje da je Putin odbio Donjeck i Luhansk da bi odbacio Vašingtonove propagandne optužbe, kao što su one od bivšeg generala Shirreff-a . Putin misli, i greši po mom mišljenju, da njegovo odbijanje da prihvati Donjeck i Lugansk će uveriti Vašington NATO marionetske države i smanjiti uticaj Vašingtona na Evropu. Za korumpirane Evropljane, činjenice nisu važne. Novac Vašingtona preovladava.
Putin ne razume moć novca Vašingtona . U celom zapadu samo novac preovladava. Ne postoji takvo nešto kao što je Vašingtonova reč, integritet vlade, istina, ili čak empirijske činjenice. Postoje samo dobro propagirane laži. Ceo Zapad je laž. Zapad postoji samo iz jednog razloga-korporativna dobit.
Penzionisani general Shirreff tvrdi, bez ikakvih dokaza, što je tipično, da Putin „koristi silu i prolazi sa tim.“
O kakvoj sili general uopšte priča? Može li da identifikuje silu? Nezavisni međunarodni posmatrači Krimskog glasanja izveštavaju da je bilo potpuno fer, da nije bilo zastrašivanja, nije bilo trupa ili bilo koje Ruske pretnje.
Bivši general NATO-a Shirreff smatra da je ruski napad „na baltičke države sasvim moguć.“ Iz kog razloga? Baltičke države, bivše pokrajine Sovjetskog Saveza, ne čine nikakvu pretnju za Rusiju. Rusi nemaju razloga da napadnu baltičke države. Rusija je bila ta koja je dala baltičkim državama njihovu nezavisnost. Kao što je Rusija dala Ukrajini i Gruziji njihovu nezavisnost.
Imperijalstički Vašington iskorištava razumnost ruske vlade da prikaže Rusiju u propagandistčkom svetlu. Ruska vlada je dozvolila sebi da se stavi u defenzivu i preda napad Vašingtonu.
Rusija nije napala nikoga osim terorističku grupu ISIS. Navodno, Vašington je protiv terorizma, ali Vašington koristi ISIS u nastojanju da sruše vladu Sirije sa terorizmom. Rusija je to zaustavila . Pitanje pred nama je da li ruska vlada toliko želi da bude prihvaćena od strane Zapada da je Putin spreman prodati Siriju Vašington / izraelskom rasparčavanju kako bi se pokazalo da je Rusija dobar partner za Zapad.
Ako Rusija ne pređe preko svoje simpatije za Zapad, Rusija će izgubiti svoju nezavisnost.
Moje mišljenje je da Rusija je vaskrsnula kao hrišćanin, moralna principijelna zemlja, možda jedina na zemlji. Pitanje koje traba očajnički da se zapitaju Ruski narod i njihova Ruska vlada , je: Da li želimo da budemo povezani sa ratnim zločincem Zapadom koji krše ne samo svoje zakone, već i međunarodne zakone?
Ogromna većina zla u svetu živi na Zapadu. Zapad je taj koji je sa svojim lažima i pohlepom devastirao milione ljudi u 7 zemalja u novom 21. veku. Ovo je najopasniji početak novog milenijuma u modernim vremenima.
Nezadovoljan svojom pljačkom Trećeg sveta, Južnoj Americi, Grčkoj, Portugalu, Letoniji, Argentini i Brazilu sada i Ukrajini, zapadni kapitalisti se sada koncentrisu na Rusiju, Kinu, Indiju i Južnu Afriku.
Kakva nagrada bi bila kad bi osvojili Rusiju sa svim tim ogromnim prostranstvom Sibira koji se mogu ekološki brutalno uništiti za kapitalistički profit. Ponuda Ruske vlade besplatnog zemljišta u Sibiru je bolje da bude ograničena na ruske državljane Inače, zemlja će verovatno biti kupljena od strane Zapada, koji će koristiti svoje vlasništvo Rusije da unište zemlju.
Rusi i Kinezi su zaslijepljeni činjenicama da su živeli decenijama pod represivnim i propalim režimima. Oni gledaju na Zapad kao na uspeh. Njihovo nerazumevanje Zapada ugrožava njihovu nezavisnost.
Ni Rusija ni Kina ne traže sukob. To je neopravdan i nemaran akt za Vašington da pošalje poruku Rusiji i Kini da moraju da izaberu vazalstvo ili rat.

Postavi komentar